Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, Bosna’dan sonra Ukrayna’da da operasyon hazırlığında

Erdoğan rejimi, Ukrayna'daki Hizmet Hareketi taraftarlarını kaçırma hazırlığında olduğu iddia edildi.

Türkiye’nin Bosna Hersek’in Bihaç şehrindeki Richmond Park Bihaç Koleji’nin müdürü Fatih Keskin, çağrıldığı polis merkezinde gözaltına alınması akabinde benzer şekilde Ukrayna’da da girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.

UkraynaHaber.com’un kaynaklarından edindiği bilgiye göre Türkiye’den gelen bir ekibin Hizmet Hareketi mensuplarının kaçırılması için girişimlerde bulunuyor.

MİT’İN UKRAYNA OPERASYONLARI BOSNA İLE EŞ ZAMANLI OLUYOR

Geçtiğimiz yıl Bosna ile Ukrayna’da MİT aynı anda operasyonlar gerçekleştirmişti. Ukrayna’dan Salih Zeki Yiğit ve gazeteci Yusuf İnan hukuksuz bir şekilde kaçırılmıştı.

MİT’in bu sene de benzer şekilde Bosna ile Ukrayna eş zamanlı harekete geçmesi dikkat çekti.

3 Aralık’ta 20 yıla yakın bir süredir Bosna Hersek’te yaşayan ve daimi oturumu olan eğitimci Fatih Keskin’in sürekli oturumu iptal edilerek tutuklanmış ve iade süreci başlatılmıştı. Keskin’in avukatı Nedim Ademovic,  kendilerine savunma yapmak için dahi bilgi verilmediğini söyledi.  Bosna’nın kuzeybatısındaki Bihaç’ta hukuksuzca tutuklanan Keskin için change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyada  Bosna-Hersek’teki en başarılı eğitim kurumlarından birinin eğitimcisinin “ulusal güvenliğe tehdit” olarak nitelendirildiği hatırlatıldı. Şu anda Saraybosna’daki Göçmenlik Merkezi Lukavica’da tutulduğunun hatırlatıldığı kampanyada, “Onun için endişeleniyoruz, belki de cezaevi sistemlerinin kötü muamelesine maruz kaldığı Türkiye’ye bile geri gönderilebileceğinden korkuyoruz.” dendi. Bunların engellenmesi için de kampanyaya imza desteğinin verilmesi isteniyor.

TÜRKİYE’NİN BALKANLARDA GİZLİ VE KARANLIK BAĞLANTILARI VAR

Türkiye, Balkan devletlerine “Gülen” iltisaklı kurumları kapatmaları, çalışanlarını tutuklamaları ve “terörizm” ile suçlamaları ve Türkiye’ye iade etmeleri hususunda baskı yapıyor. Ancak çoğu ülke bu talepleri dikkate almıyor.

Bulunduğu cumhurbaşkanlığı makamını rakiplerini ve muhaliflerini sindirmek için kullanan AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan’ın bu sene 9 Temmuz’da yaptığı Bosna ziyaretinde 4 Türkiye vatandaşının oturumunu iptal ettirmişti.

Türkiye’nin, özellikle Balkanlarda çeşitli kurumlar üzerinden gizli ve karanlık şekilde faaliyetler yürüttüğü Avrupa basınında gündeme geliyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]