Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

[SEÇİM 2019] Ukrayna’da seçimlerin favorisi: komedyen Volodımır Zelenskıy

Ukraynalılar 31 Mart'ta cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor, anketlerin favori ismi ise komedyen yüzde 23'ü göre oy oranı ile Volodımır Zelenkıy.

Ukrayna’da 31 Mart’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimleri anketleri sonuçlarına göre seçimlerin en öndeki favorisi ilk turda yüzde 23’e varan oy oranı ile ünlü komedyen Volodımır Zelenskıy oldu.

Seçim anketlerine göre ikinci turda Zelenkıy’nin rakibi ya halihazırdaki Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ya da Anavatan Partisi Başkanı milletvekili Yuliya Timoşenko olacak.

Zelenskıy’nin ikinci tura kalmasına kesin gözüyle bakılırken rakibinin kim olacağını konusu ise belisizliğini korumaya devam ediyor.

“Rating” gurubunun anketine göre kararsızlar dağıtılmadan komedyen Vladımır Zelenskiy ilk turda yüzde 19, demir leydi Yuliya Timoşenko yüzde 18.2, cumhurbaşkanı Petro Poroşenko yüzde 15.1 oranında oya sahip.

“SOCİS” merkezinin anketlerine göre ise kararsızlar dağıtıldığında:
Volodımır Zelenskıy: yüzde 23.0
Petro Poroşenko: yüzde 16.4
Yuliya Timoşenko: yüzde 15.7
Yuriy Boyko: yüzde 9.3
Anatoliy Grıtsenko: yüzde 8.1
Oleg Lyaşko: yüzde 6.7
Diğer adaylar: yüzde 12.7

Ülke genelinde farklı bölgelerden 6 bin kişinin katıldığı anket 16 Ocak – 24 Ocak 2019 tarihleri arasında yapıldı.
Yanılma payının yüzde bir oranında olduğu belirtiliyor.

Ankete katılanların yüzde 20,5’i mevcut cumhurbaşkanı Poroşenko’nun kazanacağı görüşünde, yüzde 19,9’u ise Timoşenko’nun kazanacağını düşünüyor.

Cumhurbaşkanı olmak için şimdiden 29 kişi adaylığını açıkladı.

Renkli adayların olduğu seçimlerin ikinci tura kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan Ukrayna’da doğu ve Rusya yanlılarının oranı yüzde 6,8’e düşerken batı ve Avrupa yanlılarının oranı yüzde 38,8 oranında.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]