Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Teknoloji

48 MP kameralı Redmi Note 7, Ukrayna’da bin 229 lira

Çinli telefon üreticisi Xiaomi'nin yeni telefonu Redmi Note 7 satışa çıktı. Üstün özelliklerine rağmen düşük fiyat etiketiyle satışa çıkan telefona ilgi beklenenden büyük oldu.

Satışa çıktığı anda 11 dakikada tükenen Redmi Note 7, Ukrayna’da 6 bin 499 yani bin 229 liradan satışa çıktı.

Çinli telefon üreticisi Xiaomi, son günlerde 48 MP arka kameraya sahip telefonu Redmi Note 7 ile adından sıkça söz ettiriyor. Üst segment telefon olmasına karşın oldukça düşük bir fiyat etiketiyle pazara giren cihazın satışa çıkmasıyla 11 dakikada tükendiği açıklandı.

Çin’de geçtiğimiz hafta satışa sunulan Redmi Note 7, beklenenin üzerinde ilgi gördü ve stoklar 11 dakikada tükendi. Xiaomi, satışa sunulan adet sayısını kamuoyuyla paylaşmazken, cihazın düşük fiyatı ise dikkat çekici. Şirket, 1 Şubat tarihinde Redmi Note 7’leri tekrar satışa sunacaklarını duyurdu.

Şimdi isterseniz Redmi Note 7’nin hangi özelliklerle geldiğini hatırlayalım:

159.2 x 75.2 x 8.1 mm boyutlarına sahip olan Redmi Note 7, 0.8 mm kalınlığa sahip. Ekran camında Gorilla Glass 5 teknolojisi kullanılırken, düşmelere ve diğer sert darbelere karşı da 4 kat daha dayanıklı bir yapıda bulunuyor.
Suya ve toza karşı koruma sağlayan cihaz, 6.3 inç’lik ekranla geliyor ve kullanıcısına 2340×1080 piksel çözünürlük sunuyor. Çentik sorununa da su damlası çentik yöntemiyle çözüm bulan Redmi, kameranın olduğu bölge haricinde tam ekran deneyimi vadediyor. Redmi Note 7’nin dikkat çeken bir diğer önemli özelliği de Snapdragon 660 işlemciden güç alması. 6 GB’a kadar RAM desteği veren ve 32 ila 64 GB depolama hafıza seçenekleri sunan Redmi Note 7’de toplam hafıza yeterli gelmezse, microSD kart desteği ile hafıza yükseltilebiliyor.
4000 mAh batarya kullanan cihaz, MIUI 10 arayüzündeki Android 9 Pie güncellemesi yüklü olarak geliyor. Quick Charge 4.0 şarj teknolojisini destekleyen telefonu 10W şarj cihazı ile 2 saat 5 dakikalık sürede tam şarj edebiliyorsunuz.

Cihazla ilgili en çok konuşulan konu ise 48 MP kamerasıydı. Bu iddialar bugün duyurunun ardından doğru çıktı. Arka yüzünde yer alan 48 MP kamera ve yardımcı 5 MP kamera ile Redmi Note 7, rakiplerine meydan okuyacak. Ön yüzde ise 13 MP kamera bulunuyor.

Gelelim cihazın Çin’deki piyasa fiyatına… 32 GB hafıza + 3 GB RAM’li modeli almak isteyenler 149 dolar, 4 GB RAM ve 64 GB depolama hafızası sunan modeli almak isteyenler ise 177 dolar ödeyecek. 6 GB RAM + 64 GB hafıza istiyorsanız da 206 dolar ödemek durumundasınız.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]