Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Türkiye, ABD’nin düşman listesinde

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un defterindeki 'Kolombiya'ya 5 bin asker notu' için Kolombiya 'haberimiz yok' dedi

ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Venezuela’ya yaptırımları konuşacağı bir basın toplantısına üzerinde “Afganistan-görüşmeler olumlu. Kolombiya’ya 5.000 asker” yazan bir not defteriyle girdi.

Basın toplantısında ise arkalarında dünya haritası vardı. Maduro’ya destek veren ülkeler kırmızı, geçici başkan ilan edilen Guaido’ya destek verenler mavi ile işaretlenmiş.

Tabii haritadaki renk kodlaması önemli. Kritik bir mesaj veriyor. Diplomasi ve askerî harp oyunlarında mavi dost, kırmızı düşmanı simgeler. ABD kıtasındaki kırmızıları bölgesel ilişkiler bağlamında almak lazım. Maduro’ya 8 gün süre veren Avrupa, AB ülkelerini de mavi kabul edin.

Ama haritanın Avrupa-Asya bölümündeki kırmızılar dikkat çekici. Çin, Rusya, İran, ABD’nin ulusal güvenlik stratejisinde tehdit olarak listelenen ülkeler. Peki ya Türkiye?

ABD, Venezuela krizi bahanesiyle harita üzerinden Türkiye’ye sen benim düşmanımsın, düşman listemdesin diyor.

Bolton elinde taşıdığı sarı kağıtlı not defterini gazetecilerin yazıyı görebileceği şekilde tutuyordu. Ancak bunun bilinçli bir hareket olup olmadığı bilinmiyor.

Bolton’un not defterindeki not sosyal medyada büyük tartışma başlattı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileri ABD’nin Venezuela ile sınırı bulunan Kolombiya’da asker konuşlandırıp konuşlandırmayacakları yönündeki sorulara yanıt vermedi.

Kolombiya’nın Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo ABD’nin ülkesine asker göndereceği yönünde bir bilginin kendisine ulaşmadığını söyledi.

www.UkraynaHaber.com

Cumartesi günü, İspanya, Almanya, Fransa ve İngiltere eğer 8 gün içinde seçim kararı alınmazsa Guaidó’yu tanıyacaklarını açıkladı. Guaidó’yu destekleyen ülkeler içerisinde Ukrayna ve Gürcistan da bulunuyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]