Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Gerekçe, KHK’lılara yardım: Ev kadınlarına kuru gıda operasyonu

Ev kadınlarına yönelik operasyon kapsamında şüphelilerden kuru gıda ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.

Kahramanmaraş’ta eşleri tutuklu 11 ev kadını yardımlaştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis ekipleri, Gülen Cemaati’nden olduğu şüphesiyle bazı kadınları takibe aldı. KHK ile ihraç edilen veya eşleri hapiste olan arkadaşlarına yardım ettikleri iddiasıyla kadınların evlerine ve araçlarına baskın düzenlendi.

Gülen Cemaati’nden olduğu iddiasıyla tutuklu olan bir kişinin eşini edip araçta kuru gıda malzemeleri naklederken yakalayan polis ekipleri yaptıkları operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gülen Cemaati soruşturması kapsamında Gülen Cemaati’nden insanların kaldığı evlerin bulunmasına yönelik çalışma yapan emniyet güçleri tutuklu bir şahsın eşi olan N. Ö’den şüphelenerek takibe aldı. Takibe alınan kadının bazı evlere temel gıda malzemeleri taşıdığını fark eden polis, operasyon için düğmeye bastı. Baskında 5 evde, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda mağdur ailelerin evlerine gıda malzemesi taşıyan N.Ö’yü polis takip sırasında Türkoğlu ilçesi Beyoğlu beldesi içinde araçta gözaltına alındı. Gözaltına alınan N.Ö’nün yanında ise ByLock kullandığı iddiasıyla aranan M.S de yakalandı. N.Ö’nün kullandığı araca eşlik eden cemaatle bağlantılı iddiasıyla bir otomobil de durdurularak 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında ise çok miktarda kuru gıda malzemesi olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Yakalanan 11 şüpheliden 6’sı adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden edilen Ş.Y., M. S. ve R. K. tutuklandı. 3 şüphelinin adli kontrol verildiği operasyon kapsamında gözaltında bulunan 5 şüphelinin ise emniyette ifade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin esnaf, cemaatle bağlantılı kurum çalışanları ve mesleklerinden ihraç edilmiş mühendis ve öğretmen olduğu, çoğunluğun uzun süredir ByLock kullanıcı olduğu iddiasıyla arandıkları ve 5 ayrı ilden uzun süredir telefonla arandıkları öğrenildi.

Öte yandan operasyon kapsamında şüphelilerden kuru gıda ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]