Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk büyükelçiliği önünde eylem FOTO GALERİ

Uluslararası tutuklama kararıyla aranırken Antalya’da yakalanan Ukraynalı sanal korsan Maksim Yastremskiy’nin yakınları eylem yaptı .

 

Toplam 30 yıl hapis cezası alan Yastremskiy’nin iade edilmesi için yakınları Kiev’deki Türk büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Slav milliyetçisi parti ( UİP ) tarafından düzenlenen eyleme katılan yaklaşık 30 kişi büyükelçilik binası önünde pankart açarak Türkiye ve büyükelçi aleyhine slogan attı.

Yazdıkları mektubu Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç’e ulaştırmak isteyen grup, amaçlarına ulaşamayınca, ellerindeki megafonlarla Meriç’i hakaret içerikli sözlerle protesto etti.

UİP Lideri Dimitriy Golubov; “Türkiye farklı bir kültür. Onun orada tutuklu olması Maksim için çok zor. Biz büyükelçiden Türk hükümetine durumu bildirmeleriniz ve Ukrayna’daki Türk mahkumlarla değişim yapmalarını istiyoruz. Bırakın Maksim cezasının Ukrayna’da çeksin. Bizim dışişlerimiz, hükümetimiz bu konudan girişimde bulunmuyor. Biz de durumu büyükelçiye yazdığımız bir Türkçe mektup ile aktarmak istiyoruz ” diye konuştu.

Büyükelçilik yetkilileri ise eylemcilerle muhatap olmazken, elçilik binası çevresinde çevik kuvvet ekiplerinin hazır tutulduğu ve Ukrayna polisinin yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı görüldü.

“Maksim’i Türkiye’de bırakmayacağız”, “Türk esaretine hayır”, “Türkiye, Maksim’i serbest bırak”, “Türk domateslerine hayır”, “Türkiye’de tatile hayır” gibi çeşitli sloganlar atan grup, herhangi bir olay çıkarmadan dağıldı.

İŞKENCE İDDİASINI YALANLADI

Türkiye’de hapis yatan 28 yaşındaki Yastremski’nin ağabeyi Ruslan Yastremskiy, CİHAN’a yaptığı açıklamada, “Maksim, suçsuz yere yatıyor hapiste. Sadece savcılık onu suçlu buldu o kadar. 12 kere aynı cezaya çarptırıldı. Biz onu memleketine getirmek istiyoruz. Sağlık durumu çok kötü.” dedi.

Basının, Yastremskiy’nin Türkiye’de işkence gördüğünü iddialarını ise ağabeyi Ruslan yalanladı. Ruslan Yastremskiy, kardeşinin dişinin ağrıdığını, kalp rahatsızlığı olduğunu birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kaldığını ve tedavi edilmediğini iddia etti.

Kardeşini mahkemede de yalnız bırakmayan ağabey Yastremskiy, gencecik kardeşinin bir adi suç yüzünden hayatının kalan kısmını hapiste geçirmesine razı olamadığını ve eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı.

Eylem akabinde elçilik binasında Türk ve Ukraynalı gazetecilere açıklamada bulunan Büyükelçi Yardımcısı Özgür Arslan ise Yastremskiy”nin işlediği sanal suçlardan dolayı bağımsız Türk mahkemelerince cezaya çarptırdığını hatırlattı.

Ukraynalı mahkûmun Türkiye’de kötü şartlar altında tutulduğu iddialarının asılsız olduğunu ifade eden Arslan, “Türkiye’deki hapishanelerde şartlar birçok Avrupa ülkesinden dahi iyi durumda. Ailesi ve yakınları istedikleri takdirde Türkiye’ye giderek yerel makamlardan izin aldıktan sonra adı geçeni hapishanede ziyaret edebilirler. ” diye konuştu.

İnternet üzerinden yaptığı dolandırıcılıklarla dünyaya nam salan Maksim Yastremskiy adlı Ukraynalı hacker, ABD tarafından erişim kaçakçılığı suçundan uluslararası tutuklama kararıyla aranırken 2007 yılında Antalya’nın Kemer ilçesinde yakalanmıştı. Yastremskiy, toplam 30 yıl hapis, 36 bin TL de adli para cezasına çarptırılmıştı.

Antalya’da tutuklu Yastremskiy, dünya genelinde birçok bankanın yanı sıra Türkiye’deki 12 bankanın müşterilerinin internet üzerinden elde ettiği kredi kartı bilgilerini kullanarak zarara uğratmıştı.

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]