Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

ABD Temsilciler Meclisi’nden Trump’a karşı NATO hamlesi

Demokratlar Trump’ın değerlendirmelerinden endişeli.

ABD Temsilciler Meclisi, ABD’nin NATO’dan olası çıkışını önleyen yasa tasarısını onayladı.

Demokratların çoğunluğunu oluşturduğu ABD Temsilciler Meclisi, iki ana partinin desteklediği ABD’nin NATO’dan olası çıkışını engellemeyi öngören yasayı 22 ret oyuna karşı 357 evet oyu ile kabul etti.

Yasa tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi’nde oylanmasının ardından Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu ABD Senatosu’nda görüşülecek.

Oylamadan önce Demokratlar, yaptıkları basın toplantısında, Kanada, Birlemiş Milletler (BM) ve Avrupa’daki ortaklarının bulunduğu, 70 yıl önce kurulan NATO ittifakı hakkında, ABD Başkanı Donald Trump’ın değerlendirmelerinden duydukları endişelerini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta ABD basınında yer alan haberlerde, Trump’ın 2018 yılında danışmanlarına birkaç kez NATO’dan çekilmek istediğini söylediği belirtildi.

Trump, Avrupa devletlerinin NATO ittifakı için yeterince harcama yapmamasından açıkça şikayetçi olduğunu dile getirmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]