Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Trump, Davos ziyaretini iptal etti

Federal hükümetin 20 gündür kısmen kapalı olduğu ABD’de Başkan Donald Trump İsviçre’nin Davos kentinde yapılacak Dünya Ekonomik Forumu’na katılmayacağını açıkladı.

ABD’de hükümetin Davos’ta 22-25 Ocak arasında yapılacak forum öncesinde yeniden açılıp açılmayacağı net değil ancak Trump’ın zirveye katılımını iptal etmesi Demokratlarla siyasi çekişmenin o tarihlere kadar uzama ihtimaline hazırlandığının bir göstergesi olarak algılandı.

Başkan Trump Twitter’dan paylaştığı mesajında “Demokratların sınır güvenliği konusunda inat etmesi yüzünden ve ulusumuzun güvenliği önde geldiğinden, İsviçre’nin Davos kentine Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere yapacağım ziyareti iptal ediyorum” diye yazdı.

Başkan Trump daha önce Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada Dünya Ekonomik Forumu’nda bir konuşma yapmayı planladığını ancak hükümetin kapalı kalmaya devam etmesi durumunda Davos’a gitmeyeceğini söylemişti.

Trump’ın Davos ziyaretini iptal etmesi aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu kapsamında diğer dünya liderleriyle ikili görüşme imkanının da olmayacağı anlamına geliyor. Bunlar arasında Avrupa Birliği ve Çin’le yürütülen ticaret görüşmeleri de yer alıyor.

Kaynak: VOA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]