Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

ABD: Ukrayna’dan tarihi başarı

ABD Dışişleri Bakanlığı Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bağımsızlığını memnuniyetle karşıladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Michael R. Pompeo, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin 6 Ocak’taki otosefal ilanını, Ukrayna’nın kendi geleceğini belirleme yönünde tarihi bir başarı olarak değerlendirdi.

Ekümenik Fener Rum Patrikhanesi’nin, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne bağımsızlık otosefal kazandıran Tomos kararnamesi vesileyle, ABD’den yapılan açıklamada egemen ve bağımsız bir Ukrayna verilen desteğin süreceği bildirildi.

ABD Ukrayna Büyükelçiliği’nin sitesinde yayınlanan açıklamada; “ABD, dini grup üyelerinin, inancına göre dinlerini yönetme özgürlüğü de dahil olmak üzere, dini müdahaleye yönelik güçlü desteğini sürdürmektedir. Metropolit Epifaniy tarafından Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin tüm Ortodoks inananlara açık olduğu ve hükümet ve Kilise yetkililerinin tüm dini derneklerin üyelerinin istedikleri şekilde ibadet etmelerine yönelik hoşgörü ve saygıyı teşvik etmeleri yönünde teşvik ettiği yönündeki görüşleri de memnuniyetle karşılıyoruz.” denildi.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Moskova’dan bağımsızlığını ilan ettikten sonraki ilk dini ayinini 7 Ocak’ta gerçekleştirerek, Noel’ini büyük bir coşkuyla kutlamıştı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

İhbar Hattımız 7/24 açık WhatsApp, Signal ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi ilk Noel’ini coşkuyla kutladı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]