Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev, ateşkes için Rusya yanlısı milislere ‘silah bırak’ şartı koştu

Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı bağımsızlık ilan eden Rusya yanlılarıyla mücadele eden Kiev yönetimi, yeni bir ateşkes için masaya oturmadan önce milislerin silah bırakmasını şart koştu.

Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan Savunma Bakanı Valery Geletey imzalı açıklama, Ukrayna ordusunun isyancıların kalelerinden Slavvyansk ve Kramatorsk şehirlerinde kontrolü ele almasından günler sonra yapıldı. Geçen hafta, ateşkes görüşmelerinin geçtiğimiz cumartesiye kadar başlayacağı sözü veren Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun, ordunun beklenmedik ilerleyişinin ardından fikir değiştirdiği yorumları yapıldı. Poroşenko ile görüşen muhaliflerin kontrolündeki Donetsk’in belediye başkanı ise Ukrayna liderinin ateşkes görüşmelerini Kiev’e bağlı Svyatogorsk şehrinde gerçekleştirmeyi önerdiğini açıkladı. Ancak Svyatogorsk’ın kendileri için güvenli olmadığını savunan isyancıların liderleri Alexander Boroday, görüşmelerin ancak Donetsk, Rusya ya da Beyaz Rusya’da yapılabileceğini bildirdi.

Ukrayna ordusunun taarruzunun ardından kontrollerindeki küçük şehirleri terk ederek Donetsk ve Luhansk şehirlerine çekilen Rusya yanlısı ayrılıkçı milisler, ordunun taarruzunu püskürtmek için hazırlıklara başladı. Ukrayna ordusu asker ve silah sevkini engellemek için Donetsk’i kuşatmaya başlarken isyancılar da Slavvyansk ve Kramatorsk’tan Donetsk’e gelen köprüleri uçurup barikatlar oluşturdu. Son günlerde ordunun kontrolüne geçen şehirlerin aksine Donetsk’te 1 milyon ve Luhansk’ta 400 bin kişinin yaşadığına dikkat çeken uzmanlar, Kiev’e bağlı güçlerin ilerlemesinin yavaşlayacağını belirtti. Uzmanlara göre, ordunun şehri bombardımana tutması ve büyük bir saldırı başlatması, sivil kayıpların çok fazla artmasına sebep olabilir.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]