Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’dan NATO’ya Suriye uyarısı: Tansiyonu yükseltmeyin!

Suriye’nin Türk savaş uçağını düşürmesinin ardından sessizliğini koruyan Moskova’dan ilk açıklama Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko’dan geldi. Rus yetkili uzun süredir Suriye’de barışın sağlanması için ortaya konan çabaların sonuçsuz kalmasına ve tansiyonun yükselmesine neden olacak adımların atılmamasını istedi.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Gruşko, Türkiye’nin NATO’ya 4. Madde başvurusunun bölgede gerginliğin artmasına neden olması açısından alarm verici olduğu uyarısı yaptı.

Krizin çözülmesinde kontrolün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde olması gerektiğini savunan Gruşko, uluslar arası toplumun Suriye’de siyasi bir çözüm bulunması için her türlü çabayı ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

NATO Daimi Temsilcisi olarak görevlendirilmesi beklenen Gruşko, “Türkiye’nin NATO’ya 4. Madde çerçevesinde başvurması Suriye çevresinde durumun alarm verici bir senaryonun işareti anlamına geliyor” dedi.

Bölgede sorunun çözümü için uluslar arası toplumun tüm tarafların müzakere masasına oturması için çabalarını sürdürmesi gerektiğine değinen Rus yetkili, “Olumsuz senaryoların gerçekleşmesine neden olacak herhangi bir adım atılmamasını bekliyoruz.” çağrısı yaptı.

Viyana’da “Güvenlik Günleri” adlı konferansın konuşmacı olarak katılan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Suriye’nin Türk uçağını düşürmesi ile ilgili herhangi bir eleştiri ya da kınamada bulunmadı.

Ortadoğu ziyareti çerçevesinde İsrail’da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev’de düşen uçakla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptığı bilinirken, Rus basınında açıklama yapan uzmanların, NATO’nun müdahalesine bir fırsat oluşturulmaya çalışıldığı yönünde Türkiye’yi suçlayıcı açıklamalar yapması dikkat çekiyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]