Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Toplam 100 milyar lira: Ziraat Bankası’ndan kart borçlarını ‘kapatacak’ kredi geliyor

AKP Genel Başkanı Reis Recep T. Erdoğan, kredi kartı borçlarının tek çatı altında toplanarak, borcu olanların Ziraat Bankası’ndan alacağı krediyle borcunu kapatabileceğini söyledi.

Ziraat bankası 100 milyar lira dağıtacak. Düzenlemeye göre faiz 24 aya kadar yüzde 1.1, 60 aya kadar ise yüzde 1.2 olacak ve 31 Aralık 2018’e kadar olan kredi kartı ve nakit avans borçlarını kapsayacak.

AKP TBMM grup toplantısında konuşan Reis Erdoğan, “Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası’ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak. Sonra ister 24 ay ister 60 ay vadeyle aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre ağustos ayı itibarıyla yaklaşık 25.4 milyon kişinin kredi kartı var. Toplamda 61.7 milyon bireysel kredi kartı bulunuyor. Bunların 55.5 milyonu fiziksel.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun son raporuna göre kredi kartı borcu miktarı geçen senenin aralık ayına göre yüzde 15 artarak 103 milyar TL seviyesine ulaştı. En az 684 bin kişi kredi kartı borcunu ödeyemez durumda.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]