Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uçak gemisini yüzen otele çevirdi

Çin, 2000 yılında Rusya’dan satın aldığı uçak gemisini otele dönüştürdü. Ülkenin kuzeyindeki Tianjin şehrinde bulunan tersanede yapılan restorasyon çalışmaları ile uçak gemisi şimdi yüzen otel olarak hizmet veriyor.

Çin medyasında yer alan haberlerde, Rusya’dan satın alınan ve Pekin hükümeti tarafından finanse edilen uçak gemisinin lüks otele çevirme projesinin tamamlandığı bildirildi. Tianjin Oteli diye adlandırılan yüzen otelin, dünyanın ilk uçak gemisi oteli olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Haberde ayrıca, restorasyan çalışmaları sırasında geminin dış kısmında değişiklik yapılmadığı, sadece iç kısmında dizayn yapıldığına yer verildi. Turizm amaçlı kullanılan ilk uçak gemisi olan Tianjin Otel’in de 148 lüks odanın bulunduğu kaydedildi. İki kral dairesi ile üç VIP suitin bulunduğu ifade edilen otelde, balo salonları ve lüks restoranlar zengin konukların misafir edilmesi için kullanılacağı belirtildi.

Bu arada Çin, 1998 yılında Ukrayna’dan aldığı ve kumarhane olarak işleteceğini lanse ettiği “Varyag”adlı konvansiyonel uçak gemisini de tadilattan geçirdikten sonra suya indirmişti. Çin, Varyag gemisinin kendisine ait deniz ordusunun ilk uçak gemisi olduğunu ve temelde eğitim amaçlı kullanılacağını açıklamıştı.

Ukrayna’dan aldığı uçak gemisini savunma olarak kullanan kullanan Çin, Rusya’dan aldığı gemiyi ise turizm sektöründe kullanmayı tercih etti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]