Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukrayna, Gence’de sivil katliamını şiddetle kınadı

Ukrayna'nın Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Azerbaycan'ın Gence şehrindeki sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasını şiddetle kınadı

Ukrayna’nın Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Azerbaycan’ın Gence şehrinde bombardıman neticesinde sivillerin öldürülmesi, yaralanması ve evlerinin yıkılmasını şiddetle kınadı.

Ukrayna Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, “Sivil yerleşim yerlerine ve sivillere yönelik bütün saldırılar haksızdır ve derhal durdurulmalıdır. Mağdurların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Gence’ye düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 13’e yükseldi

Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye Ermenistan’ın düzenlendiği füze saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 13’e yükseldiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun gece saatlerinde Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’deki yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği ifadelerine yer verildi.

Sivillerin bulunduğu bölgelere atılan füzelerden birinin çok katlı binaya isabet etmesi sonucu 13 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği, 40’tan fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Saldırıda, çok sayıda ev, iş yeri ve aracın da zarar gördüğü bildirildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DEN KINAMA

Birleşmiş Milletler (BM), Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalardan ve sivil nüfusa etkilerinden derin endişe duyulduğunu belirterek, sivillere yönelik her türlü saldırıyı güçlü şekilde kınadı.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Ermenistan’ın Gence’ye düzenlediği füze saldırısına ilişkin, Genel Sekreter Antonio Guterres’in devam eden çatışmalardan derin endişe duyduğunu söyledi.

Guterres’in Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve her iki tarafa da ateşkesin tam olarak uygulanması konusunda net mesaj verdiğini kaydeden Haq, BM’nin talep edilmesi durumunda insani yardımlara ve taraflarla çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

3 haftadır süren çatışmaların yükünü sivil nüfusun çektiğine işaret eden Haq, ”Sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik her türlü hedefi ve saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz.” dedi.

Taraflarlara uluslararası hukuk çerçevesinde sivillerin ve sivil altyapının korunması sorumluluğunu hatırlatan Haq, Ermenistan ve Azerbaycan’a gerginliği azaltma, çatışmaları artıracak ve bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecek her türlü eylemden kaçınma ve gecikmeksizin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları gözetiminde müzakerelere dönme çağrısı yaptı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]