Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da cumhurbaşkanı ve devlet erkanı suyla vaftiz oldu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ortodoks, inancına göre Hz. İsa’nın vaftiz edildiğine inanılan 19 Ocak’ta başkent Kiev’deki tarihi Kiev-Peçersk Lavrası’nda vaftiz oldu.

Ortodoks Hıristiyanların inandıkları Hz İsa’nın kutsama gününde gerçekleşen büyük su kutsaması ayinine Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve üst düzey devlet erkânı katıldı.

Özel kutsama ayininde Yanukoviç, Hayat Veren Kaynak Kilisesi’nde mum yaktı.

Rahipler kutsanmış suya batırdıkları fırçalarla, Yanukoviç’in yanı sıra ayine katılan Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, kabine üyeleri ve devlet erkânına su serperek vaftiz etti.

Ayinin bitiminde Yanukoviç kiliseye gelen vatandaşların özel gününü kutladı. Ayine katılmak için çok sayıda vatandaş kilise ve su kaynaklarına akın etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]