Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım yakında bir saldırıya hedef olacak

Bu bir savaş değil. Terörist faaliyetlerinde patlamaya sahne olacak.

Sivastopol’de gerçekleşen “Karadeniz Filosu – 2050 Stratejisi” adlı yuvarlak masa toplantısında Moskova’daki Stratejik Planlama Merkezi başkan yardımcısı Grigoriy Trofimçuk böyle bir fikri ortaya attı.

Kırım’ı yakında vuracaklar diyen Trofimçuk; “Uzun yıllar Kırım’da savaş olmuyor. Barış yılları ne kadar uzun sürerse savaş anı o kadar yaklaşmış demektir. Kırımın özellikle savunma mekanizmaları oldukça zayıflamıştır. Mesele kimin daha hızlı vuracağıdır. Avrupa Birliği için biz (burada Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan’ı ayırmıyorum), transit işlevinde, petrol ve gaz fiyatlarını yükselten asalak ülkeleriz. Bundan dolayı tam bu noktaya vurulacak” dedi.

Rus uzmana göre, bu bağlamında Rusya’nın Karadeniz filosunun değeri Rusya için değil, özellikle Ukrayna için artıyor.

Trofimçuk, Karadeniz filosu Rusya’ya değil, ilk önce Ukrayna’ya gerekli. Fakat Ukrayna kendi filosunun inşa etmeye başlarsa ülke ikinci bir açlık yaşar. Filonun inşası için korkunç para kaynakları lazım. Ukrayna’da bir filo konuşlanmamışsa bütün bölge zayıf düşer ve bütün jeopolitik durumlar aniden değişir diye iddia etti.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]