Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Merkel ve Macron: Ukrayna’daki ‘yeni yıl ateşkesi’ devamlı olsun

Fransa ve Almanya ateşkesin Ukrayna'nın doğusunda "temel insani yardımların uygulanması için" gerekli olduğunu belirtti.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron yaptıkları ortak açıklamayla Ukrayna ile Rusya arasında ilan edilen geçici ateşkesin “kalıcı” olması çağrısında bulundu.

İki lider, geçtiğimiz ay Rusya tarafından Kerç Boğazı’nda esir alınan 25 Ukraynalı askerin serbest bırakılmasını da istedi.

Merkel ve Macron, “Rusya tarafından kanunsuzca ilhak edilen Kırım’daki insan hakları ihlalleri ve Kerç Boğazı’nda Rusya’nın askeri güce baş vurması sonucu Azak Denizi’nde gerçekleştirilen ölçüsüz denetleme de bizim için derin endişe kaynağıdır.” dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) en önemli ülkelerinden Fransa ve Almanya’nın ortak yaptığı duyuruda, Rusya, Ukrayna ve AGİT’ten (Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı) oluşan Minsk Üçlü Temas Grubu’nun 27 Aralık’ta açıkladığı geçici ateşkesi olumlu karşılandı.

Bu ateşkesin 29 Aralık-7 Ocak tarihlerinde, yeni yıl ve Ortodoks yeni yılını kapsayacak şekilde uygulanması planlanıyor.

Minsk Üçlü Temas Grubu 2015 yılında taraflar arasında barış anlaşması imzalasa da bu durum bölgede yaşanan çatışmalarla defalarca ihlal edildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]