Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Beşiktaş, Fransız’ı devirdi Avrupa şampiyonu oldu

Beşiktaş Milangaz (91): Mehmet Yağmur (2 asist), Zoran Erceg 25 (15 ribaund- 2 asist), Serhat Çetin (1 asist), Marcelus Kemp 8 (3 ribaund- 2 asist), Carlos Arroyo 15 (2 ribaund- 8 asist), David Hawkins 13 (3 ribaund- 4 asist), Ersin Dağlı 4 (2 ribaund- 1 asist), Mensah-Bonsu 26 (20 ribanud- 1 asist)
Elan Chalon (86): Abdul Aminu 13 (8 ribaund), Malcolm Delaney 11 (3 ribaund- 2 asist), Brtant Smith 4 (1 ribaund), Nicolas Lang 6 (1 ribaund), Jordan Aboudou (1 ribaund), Blake Schilb 12 (4 ribaund- 6 asist), Ilian Evtimov 12 (7 ribaund- 2 asist), Steed Tchicamboud 19 (5 ribaund- 7 asist), Michel Jean Baptiste Adlophe 4 (2 ribaund), Joffrey Lauvergne 5 (8 ribaund)
1. Periyot: 27-15
2. Periyot: 17-25
3. Periyot: 13-15
4. Periyot: 34-31

FIBA EuroChallenge Final Four’da şampiyonluk maçına çıkan temsilcimiz; Beşiktaş Milangaz final maçında Elan Chalon’u 91-86 yenerek kupanın sahibi oldu.

1996’da Efes Pilsen, Koraç Kupası’nı müzesine götürdükten sonra Türk basketbol tarihinin ikinci Avrupa kupasını Beşiktaş Milangaz kaldırdı.

Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen FIBA EuroChallenge Final Four’da final maçında Fransa’nın Elan Chalon takımıyla karşılaşan Beşiktaş Milangaz, rakibini 91-86’lık skorla devirerek şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Mücadeleyi 26 sayı-20 ribaundla tamamlayan Pops Mensah-Bonsu ise En Değerli Oyuncu (MVP) seçilirken 25 sayı- 15 ribaundlık bir katkı sağlayan Zoran Erceg de galibiyette önemli bir rol oynadı.

Mücadeleye hızlı bir başlangıç yapan Beşiktaş Milangaz, Zoran Erceg – David Hawkins – Pops Mensah-Bonsu üçlüsü ile etkili olarak maçın başında farkı açmaya başladı ve 5. dakikaya 15-3’lük üstünlükle girdi. Steed Tchicamboud’un dış atışlarıyla yeniden oyuna ortak olmak isteyen rakibine karşı serbest atış çizgisinden skor üreten temsilcimiz, ilk çeyreği 27-15’lik üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğe alan savunmasıyla başlayan Elan Chalon, siyah-beyazlıların üç sayılık atışlarına engel olamayınca 15. dakikaya da 37-26 geride girdi. Devrenin son bölümünde ise Mensah-Bonsu dışında skor bulmakta zorlanan temsilcimiz, rakibinin farkı kapatmasına rağmen devreye 44-40 önde girmesini bildi.

İkinci yarıda iki takım da savunma sertliğini iyice arttırırken, oyuna yeniden ortak olmak isteyen rakibine 26. dakikada Zoran Erceg’in üçlüğüyle cevap veren Beşiktaş Milangaz durumu 53-48’e getirdi. Fransız ekip, Ilian Evtimov’un üç sayılık basketi ve Steed Tchicamboud’un sayılarıyla maçta 53-55’lik skorla ilk kez öne geçerken, Zoran Erceg ve Pops Mensah-Bonsu’nun serbest atışları sonrası yeniden skor üstünlüğünü eline alan temsilcimiz final periyoduna 57-55’lik avantajla girdi.

Son çeyrekte Zoran Erceg – David Hawkins – Pops Mensah-Bonsu üçlüsü ile oyunun kontrolünü yeniden eline alan Siyah-Beyazlılar, bitime 5 dakika kala durumu 71-66’ya getirdi. Kalan bölümde Carlos Arroyo’nun da devreye girmesiyle farkı daha da açan fakat rakibinin üçlüklerine rağmen serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Milangaz mücadeleden 91-86 galip ayrılarak FIBA EuroChallenge Final Four’da şampiyonluğa ulaştı.

ÜÇÜNCÜLÜK RUS TAKIMININ

Kupanın üçüncülüğü Rusya’nın Triumph Lyubertsy takımı elde etti. Rus ekibi, ev sahibi Macar ekibi Szolnoki Olaj’ı 94-87 yendi ve Final-Four’u üçüncü sırada tamamladı.

BUDAPEŞTE | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]