Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Poroşenko: 2019’da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, NATO standartlarına göre silahlandırılacak

Ukrayna ordusu yenileniyor...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi (RNBO) toplantısında 2019 yılı devlet savunma stratejilerini değerlendirdi.

Poroşenko, 2019’da Ukrayna füze silahlarının oluşturulmasını tamamlayarak ve seri üretimine başlayacak, ayrıca NATO standartlarına göre en yeni yerli silahların yapımını da tamamlayacak.

2018’de Silahlı Kuvvetlere, NATO standardına yaklaşık üç bin silah, askeri teçhizat ve özel ürünler teslim edildiğini belirten Poroşenko, 2019 yılında, füze, roket ve jet silahlarının geliştirilmesi için bir dizi öncelikli alanı sahada çalışmaları tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Yeni üretilecek silahlar ve füzeler hakkında bilgi veren Poroşenko saldırı durumunda düşmana karşı koyacak her türlü silahlarının olduğunu ve makine, teknolojik donanım ve seri üretim için yeni tesislerin yapımına devam edeceklerini söyledi.

Poroşenko, “Kara Kuvvetleri için, taşınabilir SRS’ler, keskin nişancı tüfekleri, mühimmat, gece görüş cihazları, termal kameralar, el bombası atıcıları, top, füzeler vb. dahil olmak üzere altı bin adet silah satın alınması planlanmaktadır. Planda kapsamında binden fazla zırhlı personel taşıyıcıları, piyade savaş araçları, zırhlı araçlar, sıhhi araçlar ve benzerleri bulunuyor.” dedi.

Poroşenko, “Hava Kuvvetleri düzinelerce jet uçak, helikopter ve insansız hava sistemi alacak. Füze tekneleri, küçük zırhlı topçu botları, iniş botları ve radar kompleksleri ile radar tesislerini çok ihtiyaç duyacak şekilde tedarik edecek. Ek olarak, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, on bin adet modern iletişim aracı, düzinelerce elektronik savaş örneği, topografik ekipman alacak.” diye konuştu.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraflar: Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]