Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

İngiltere, Ukrayna’ya destek için Karadeniz’e savaş gemisi yolluyor

"Karadeniz, Rusya'nın denizi değil"

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Ukrayna’nın Rusya karşısında tek başına olmadığını göstermek için Kraliyet Donanması’na ait bir gemiyi Karadeniz’e gönderdiklerini söyledi.

Williamson, Ukraynalı mevkidaşı Stepan Poltorak ile Kraliyet Donanmasına ait HMS Echo’nun demirlediği belirtilen Karadeniz kıyısındaki Odesa’da bir araya geldi.

Ukrayna’ya ait bir savaş gemisinde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Williamson, Kiev’in Rus düşmanlığıyla karşı karşıya kaldığı sürece Birleşik Krallık’ta sağlam bir ortağı olacağını belirtti.

“KARADENİZ, RUSYA’NIN DENİZİ DEĞİL”

Rusya’yı eleştiren Williamson, “HMS Echo’nun burada olmasının sebebi, ilk olarak Ukrayna’yla olan dayanışmamızı ve Ukrayna’nın tek başına olmadığını göstermek. Aynı zamanda seyrüsefer serbestisi ve donanmaların Karadeniz’de faaliyet gösterme özgürlüğü çerçevesinde Odesa gibi limanlara gelme hakkımız olduğunu da gösteriyoruz. Karadeniz, Rusya’nın denizi değil, uluslararası bir deniz.” diye konuştu.

“MİNNETLE KARŞILIYORUZ”

Poltorak ise İngiltere’nin Rus saldırısı karşısında son 4 yıldır Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini destekleyen değerli bir ortak olduğunu ifade ederek, “Topraklarımızı savunmak için savaşırken İngiltere Silahlı Kuvvetlerinden gelen geniş kapsamlı destek teklifi, hayati önem taşıyor ve bunu minnetle karşılıyoruz.” dedi.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Moskova ve Kiev arasındaki ilişkiler, Rusya’nın Ukrayna’ya ait Kırım’a işgal etmesi ve ülkenin doğusundaki Rus yanlısı teröristleri desteklemesi nedeniyle 2014’ten itibaren kriz durumunda.

Son olarak, kasım ayında Karadeniz’de Kerç Boğazı yakınlarında Rus savaş gemileri, Ukrayna savaş gemilerine saldırmış, Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait 3 geminin 25 personelini esir almıştı.

Kırım’da gerçekleşen sözde “mahkeme” ile, 24 Ukrayna askeri hakkında 2 ay süreliğine tutuklama kararı vermişti.

Moskova’ya gönderilen söz konusu tutuklu Ukrayna’nın esir askerleri hakkında “Rus kara sularını yasa dışı ihlal” ettiği gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]