Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Euro 2012 finalinin oynanacağı stada muhteşem açılış

Ukrayna ve Polonya’nın müşterek düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012)’nin final maçının oynanacağı Milli Olimpiskiy Stadı muhteşem bir törenle açıldı.

Stat açılışı için bilet alanlar, koltuklarında minder, Ukrayna bayrağının mavi-sarı renklerinde fener ve şapkaları hazır buldu.

Stadın açılış töreni Kiev’in kuruluşunun sembolize edilişiyle başladı. Açılış etkinliğinin ana temasını Kiev’in kuruluşundan bugüne kadar olan tarihi süreç oluşturdu.

Dünyanın farklı milletlerinin dansları ve renkli şovlarla renklenen statta 60 bin üzerindeki seyirci eğlenceli anlar yaşadı.

Stat açılışında daha önce dünya çapında derece almış Ukraynalı sporcular da çocuklar eşliğinde statta yerini aldı.

Stattakilere hitaben bir konuşma yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, “Bu stat vatandaşlara, çocuklara ve gençlere güzel bir hediye. Bu stat Ukrayna’nın dünyadaki imajına olumlu bir etki sağlayacak. Bu statta Avrupa’nın dört bir yanından gelecek misafirleri ağırlayacağız. Biz Euro 2012’ye hazırız” dedi.

Stattaki havai fişek gösterileri esnasında çatı konstrüksiyonlarında küçük çaplı bir yangın da çıktı. Fakat yangın program akışını etkilemedi.

Stat açılışında Türk işadamı Murat Nalçacıoğlu’nun eşi Ani Lorak da bir konser verdi. Daha sonra sahneye Kolombiyalı pop star Shakira çıktı. Ukraynalılar Shakira’nın şarkılarıyla eğlenceli bir gece geçirdi.

Stat açılışını yerli gazetecilerin yanı sıra dünyanın dört bir tarafından gelen binin üzerinde basın mensubu takip etti.

Kiev merkezindeki yenilenen Olimpiskiy Stat’nın yapımı 1937 yılında başlanmış, 1941 yılında tamamlanmıştı. Stattaki ilk maç ise 11 Kasım’da Ukrayna ile Almanya milli takımları arasında oynanacak.

Euro 2012 maçları 8 şehirde oynanacak. Dördü Ukrayna’da dördü ise Polonya’da. Final maçı ise bugün resmi açılışı yapılan Olimpiskiy Stat’ta yapılacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

 

Stat açılışına gidenler

Atlı polisler

Stadın dışarıdan görüntüsü

Güvenlik kontrolünden geçiş

Stat hakkında görüş bildirenler

Stat içeriden genel

Dans ve gösteriler

Havai fişek

Ateşli gösteriler

Statta haç işareti yapılması

Büyük balonlar

Gençlerin açıklamaları

Ukraynalı şampiyonların sahneye çıkışı

Konserler

Ukrayna Cumhurbaşkanının konuşması

Türk gelini Ani Lorak’ın konseri

Stattaki kişiler

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]