Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Romanya, Ankara’nın gazeteci Kamil Demirkaya’nın ‘iade’ talebini reddetti

Bükreş Temyiz Mahkemesi, Ankara’nın iadesini istediği gazeteci Kamil Demirkaya ile ilgili talebi reddetti.

Bükreş’teki Temyiz Mahkemesinde görülen ve yaklaşık 1 saat süren duruşmada mahkeme, Türkiye’nin talebini, inandırıcı bulmayarak geri çevirdi. Taraflardan bir itiraz gelmeyince karar kesinleşmiş oldu.

Türkiye’nin gazeteci Kamil Demirkaya’nın iadesine gerekçe olarak ileri sürdüğü “Bank Asya’da hesabı var. Bylock kullanıcısı..” gibi komik ve absürt gerekçeler mahkemede inandırıcı bulunmadı.

MAHKEMEDEN ANKARA’YA DERS: “HİZMET, SOSYAL BİR GRUP, TERÖRLE SUÇLANAMAZ”

Hizmet hareketini sosyal bir grup olarak değerlendiren mahkeme kararında, “Gazeteci Kamil Demirkaya, sosyal bir grup olan Hizmet Hareketine üye olması gerekçe gösterilerek terör örgütü üyeliği ile suçlanamaz” denildi.

1 Ocak 2019’da AB dönem başkanlığını devralmaya hazırlanan Romanya, bağımsız yargı ve medya – fikir özgürlüğüne saygılı ülke olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.

Mahkeme kararından sonra Zaman Romanya gazetesinden yapılan açıklamada, “Tek suçu (!), işini dürüstçe yapmak olan gazeteci Kamil Demirkaya’nın mahkeme sürecinde bizimle dayanışma gösteren meslektaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, siyasetçilere ve hassaten bizimle empati kurarak destek veren Romen halkına çok teşekkür ederiz.”

Zaman Bulgaristan’ın eski genel müdürü ve hale Zaman Romania’da görev yapan gazeteci Kamil Demirkaya, Ankara’nın iade talebiyle 5 Aralık tarihinde Bükreş’teki evinde gözaltına alınmış, çıkarıldığı savcılık tarafından mahkeme sevki ile serbest bırakılmıştı.

İADE TALEBİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Demirkaya’nın iade talebine ilişkin Romanya kamuoyundan ciddi tepkiler gelmişti. Geçen hafta Demirkaya’nın iadesinin reddi için imza kampanyası düzenleyen Declic adlı sivil toplum kuruluşunun kampanyasını 7 binden fazla kişi imzalamıştı. Kuruluş, desteğini dün ülkenin en çok satan gazetesine verdiği tam sayfa ilanla sürdürmüştü.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]