Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Merkel’den Putin’e: Ukraynalı askerleri serbest bırakın

Almanya Başbakanı Merkel, Rusya-Ukrayna krizinde devrede. Merkel, Moskova'dan tutuklu 24 Ukraynalı askeri serbest bırakmasını talep etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya-Ukrayna krizinde devreye girerek Rusya lideri Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in Moskova’dan tutuklu Ukrayna askerlerinin serbest bırakmasını talep ettiğini ifade etti.

Seibert, ikilinin Pazartesi günü gerçekleşen telefon görüşmesinde, Merkel’in tutuklu 24 Ukraynalı askerin serbest bırakılmasını ve Kerç Boğazı’nda deniz trafiğinin sorunsuz devam edebilmesi için gerekli koşulların sağlanmasını talep ettiğini belirtti.

Bugün Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi görüşmek üzere Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna’nın devlet ve hükümet başkanlarının temsilcileri Berlin’de bir araya gelecek. Almanya Başbakanı Merkel, Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde arabuluculuk girişimlerine başlanacağını duyurmuştu.

Rusya, işgal ettiği Kırım Yarımadası’nın karasuları açıklarında Kasım ayı sonunda Karadeniz’den Azak Denizi’ne giriş yapmaya çalışan Ukrayna donanmasına ait üç geminin geçişine engel olmuş, Ukrayna gemilerine ateş açmıştı. 24 Ukrayna askeri gözaltına alınmış ardından Ukrayna “topyekün savaş” tehdidi altında olunduğunu belirterek, bir ay geçerli olacak sıkıyönetim ilan etmişti.

O tarihten bu yana Ukrayna askerleri esir bulunuyor. Ukrayna, NATO’dan Rusya’ya karşı ek savunma gücü talep etmiş ancak NATO, Moskova’yı kınamakla yetinerek ek askeri destek göndermemişti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]