Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündemVideo

[VİDEO] Poroşenko, milletvekili seçimlerinde cinsiyet kotası eklenmesini istedi

Ukrayna'da kadınlar siyasette daha aktif olacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 2. Ukrayna Kadın Kongresi’nde seçim kanunlarına cinsiyet kotasının girmesinin Avrupa uygulaması olduğunu ve İskandinav ülkelerinde yüksek oranda kadın milletvekili seçilmesi cinsiyet kotaları sayesinde olduğunu söyledi.

Halihazırda Ukrayna Parlamentosunda kadın ve erkek eşitliği konusunda sürecin başladığını artık cinsiyet kotası olduğunu ve bu sayede belge ve yerel mecliste kadın sayını arttığını ifade etti.

Poroşenko: “Biz gerçek Avrupa devletini inşa ediyoruz. Bizim amacımız ve genel sorumluluğumuz her kişiliğe önyargısız ve ayrımcılık olmadan, cinsel eşitlik prensiplerini baz alarak ve saygıyla yaklaşmaktır” dedi.

Poroşenko: “Avrupa’da ve aynı zamanda Ukrayna’da da nüfusun çoğunluğunu kadınlar oluşuyor ancak Ukrayna Parlamentosundan 450 milletvekilinin sadece yüzde 12’i bu ülkedeki en yüksek oran oldu ancak kadına tekabül ediyor. Bu kabul edilemeyecek kadar az. Şu anda Avrupa’da ise kadın milletvekili oranı yüzde 23” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da kadının gücün sembolü de olduğuna dikkat çeken Ukraynalı lider, cesur Ukraynalı kadınların Donbas’ta savaşta cephenin en safından düşmanla çarpıştığını belirtti.

Poroşenko, kongre salonunda Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite’nin de hazır bulunmasının sembolik bir önem taşıdığını ifade etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraflar: Mykhailo Markiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]