Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukraynalıların vizesiz gezdiği Avrupa’da Türkler neden gezemiyor: AKP iktidarının yapması gerenler!

AB Komisyonu'ndan Avramopoulos, vize serbestisi konusunda Ankara'nın 72 kriterden kalan kriterleri tamamlanmaya çok yakın olunduğunu belirtti.

Ukrayna, Gürcistan gibi ülkeler Avrupa Birliği (AB) üyesi olmadığı halde kriterleri kabul edip vizeden muaf tutulurken Türkiye’de iktidar neden kriterleri uygulamıyor?

AB Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Türkiye’ye vize serbestisine ilişkin, “Yerine getirilmesi gereken 72 kriteri tamamlamaya çok yakınız. Türk yetkililer kriterleri en kısa sürede tamamlama konusunda kararlı” dedi.

Brüksel’de Türk gazetecilere açıklama yapan Avramopoulos, anlaşma kapsamındaki “72 kriterden yedi kriter kaldığını” söyledi.

En son 31 Mayıs’ta Türkiye ile AB arasında kalan kriterler konusunda teknik görüşmeler yapılmış, Brüksel tarafından sadece AB’ye uyumlu pasaportlar konusundaki kriterin yerine getirilmesi için atılan adımlar yeterli bulumuştu.

Geri kalan kriterler “terörle mücadele mevzuatı”, “kişisel verilerin korunması”, “adli işbirliği”, “Europol ile anlaşma”, “yolsuzlukla mücadele” ve “geri kabul anlaşması” başlıklarından oluşuyor.

AB, başta en sorunlu kriter olan terörle mücadele olmak üzere Ankara’nın beklentileri karşılamadığını düşünüyor. AB, Türkiye’nin terörle mücadele yasasında değişiklikler talep ediyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]