Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Trump Rusya-Ukrayna gerginliğinden endişeli

ABD Başkanı Trump, Rusya’nın Karadeniz’de Ukrayna donanmasına ait üç gemiyi ve gemi mürettebatını alıkoymasından "derin endişe" duyduğunu söyledi. ABD Savunma Bakanı Mattis de Rusya'ya güven duyulamayacağını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile Türkiye Başkanı Recep T. Erdoğan arasında bugün yapılan telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sanders görüşmede “iki liderin Kerç Boğazı’ndaki olaydan, Ukrayna gemi ve mürettebatının alıkonmaya devam etmesinden ötürü derin endişe ifade ettiklerini” söyledi.

Sanders ayrıca Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğin, Cuma ile Cumartesi günleri Arjantin’de gerçekleşecek G20 zirvesi kapsamında bir araya gelecek Trump ve Erdoğan’ın görüşmesinde de ele alınacağını belirtti.

Washington’dan konuyla ilgili bir açıklama da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’ten geldi. Mattis, Rusya tarafından el konulan üç Ukrayna gemisi ve içindeki mürettebat ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Eğer iki ülke arasında bir anlaşma olduğunu düşünecek olursanız… bu, Rusya’nın sözünü tutacağına güvenilemeyeceğini gösteriyor” diye konuştu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]