Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Poroşenko: NATO donanma gemilerini yollamalı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, Rusya ile yaşanan krizde Almanya Başbakanı Merkel'den destek bekliyor. Poroşenko, "Güvenliğimiz için NATO’nun donanma gemileri göndermesini umuyoruz" dedi.

Rusya’nın, Azak Denizi’nde Ukrayna gemilerine saldırması ve 6’sı yaralı 24 askerini esir almasının ardından Moskova ile Kiev arasındaki gerilim tırmanıyor.

İki ülkenin Azak Denizi’ndeki gerilimin ardından sıkıyönetim ilan eden ve “topyekün” savaşta olunduğunu belirten Ukrayna bu kez de Almanya ve NATO’dan destek istedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Bild gazetesine yaptığı açıklamada “Almanya bizim en sıkı müttefiklerimiz arasında yer alıyor. Şimdi NATO ülkelerinin Ukrayna’nın güvenliğini sağlamak ve yardım etmek için Azak Denizi’ne donanma gemileri göndermeye hazır olmalarını umuyorum” diye konuştu.

Poroşenko, NATO ülkelerinden beklediği destekte en fazla Almanya Başbakanı Angela Merkel’e güveniyor. “Angela Merkel Ukrayna’nın önemli bir dostu” diyen Poroşenko, 2015 yılında Minsk’de yürütülen barış görüşmelerinde de Ukrayna’yı kurtardığına ve diğer müttefiklerle birlikte Ukrayna’ya bir kez daha destek vereceğini umduğunu kaydetti.

Ukrayna liderin ifadelerine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin eski Rusya’yı geri istiyor ve bu nedenle Ukrayna sınırına saldırılar düzenliyor. Poroşenko, “Putin’in arzuladığı ve kendisini lideri olarak gördüğü Rusya İmparatorluğu’nu ancak koloni olarak kabul ettiği Ukrayna’yı kendilerine dahil ederek kavuşabileceğini tasarladığını” savundu.

“Alman gemileri de tutuluyor”

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko bu nedenle Batı’nın Rusya’ya ek yaptırımlar getirmesini talep etti. “Putin askerlerimizi serbest bırakmalı ve denizi uluslararası deniz trafiğine açmalı” diyen Poroşenko, Kırım‘da sadece üç Ukrayna gemisinin değil aynı zamanda üç de Alman gemisinin Rusya tarafından tutulduğunu söyledi.

[ÖZEL KRONOLOJİ DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR] Ukrayna’da sıkıyönetim resmen başladı

[ÖZEL KRONOLOJİ DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR] Ukrayna’da sıkıyönetim resmen başladı

https://ukraynahaber.com/2018/11/28/abd-ukrayna-rusya-sinirina-kitalararasi-ucan-iha-rq-4b-kuresel-sahini-gonderdi/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]