Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Rusya’ya karşı misilleme: NATO gemileri Karadeniz’e girmeye hazırlanıyor

Ukrayna’nın NATO Daimi Temsilcisi Vadim Pristayko, Hollanda yönetimindeki NATO gemi grubunun Karadeniz’e girmeye hazırlandığını belirtti.

Ukrayna medyasına konuşan Pristayko, “NATO’nun daimi deniz görev grupları var. Bu gruplardan birine Hollanda başkanlık ediyor. Onlar da Karadeniz’e girmeye hazırlanıyor” diye açıkladı.

Pristayko, NATO gemilerinin Karadeniz’e giriş yoğunluğunun son dönemlerde önemli ölçüde arttığını belirterek 2018’de bölgeye aynı anda iki NATO gemi grubunun girmesini örnek gösterdi.

Gemi sayısını, tonajını ve süresini belirleyen doktrinin NATO’nun Karadeniz’deki varlığını genişletme imkanını kısıtladığını söyleyen Ukraynalı diplomat, NATO savaş gemilerinin Azak Denizi’ne girmesine ihtimal vermediğini, çünkü bunun, küçük derinlik yüzünden savaş gemileri için çok zor bir süreç olduğunu belirterek, “Ayrıca Rusya da buna onay vermez. NATO’nun provokasyona girişmesi için bir neden görmüyorum. Genel olarak NATO, başta Rusya olmak üzere kimseyi provoke etmeyi düşünmüyor” dedi.

RUSYA’NIN KUZEY FİLOSUNUN EN TEHLİKELİ SAVAŞ GEMİSİ KARADENİZ’E GİRDİ

Rusya’nın Kuzey Filosunun en büyük savaş gemilerinden olan Rus denizaltı ve füze avcısı “Severomorsk” Karadeniz’e girdi ve Rusların işgali altındaki Kırım’daki limana gönderildi.

“Severomorsk ” Sivastopol limanına bulunacak.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Rusya’nın işgal altındaki Kırım bölgesindeki askeri varlığını güçlendirmeye çalıştığını bildirdi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]