Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da sıkıyönetim ilan edildi: havalimanları nasıl çalışıyor?

Ukrayna havalimanlarında son durum ne sıkıyönetimin etkisi nedir?

Rusya’nın, Ukrayna gemilerine saldırması ve 6’sı yaralı 23 askerini esir almasının ardından, Ukrayna Parlamentosu, 26 Kasım’da ülkenin 10 bölgesinde 30 gün boyunca sıkıyönetim kararı aldı.

Peki, bu sıkıyönetim kararı Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki havalimanlarını nasıl etkileyecek?

Başkent Kiev’i dünyaya bağlayan uluslararası havaalanı “Borıspil”den yapılan açıklamada sıkıyönetimin yolcuları etkilemeyeceği bildirildi.

Borıspil basın servisi: “Sevgili yolcuları ve Borıspil’in konukları, havalimanı normal bir şekilde çalışıyor.” denildi.

Ukrayna Parlamentosu’nun aldığı sıkıyönetim kararı akabinde havaalanında sınırı geçişleriyle ilgili bir takım düzenlemeler olacağını ancak bu değişikliklerin yolcuları etkilemeyeceği ifade edildi.

Uluslararası “Kyiv” (Julianiy) havalimanı resmi bir açıklama yapmazken havalimanındaki tüm uçuşların planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi.

Sıkıyönetim uygulanacak bölgelerin listesi: Vinnitsa, Luhansk, Donetsk, Mıkolayiv, Odesa, Sumı, Harkiv, Çernigiv, Herson, Zaporijna, Azak Denizi ve Kerç Boğazı su sahası.

Türklerin yoğun olarak uçtuğu şehirlerin başında gelen Lviv sıkıyönetim kapsamında bulunmuyor.

Yine uçuşların yapıldığı; Odesa, Herson, Harkiv şehirleri ise sıkıyönetim kapsamında.

UkraynaHaber.com Genel Yayın Yönetmeni Yunus Erdoğdu, Twitter’den yaptığı paylaşımda; “Rusya’nın, Ukrayna gemilerine saldırıp 6 askeri yaralaması akabinde sınırlarda güvenlik tedbirleri arttırıldı. Vize yok ancak yanınızda; geliş-gidiş uçak bileti, yeterli miktarda para, otel rezervasyonu, ziyaret sebebini belgeleyen evraklar bulundurun.” uyarısında bulundu.

Konstantin Konevets – Kiev

DETAYLAR: [VİDEO] Ukrayna’da 30 günlük bölgesel sıkıyönetim yasası onaylandı: Yasada neler var?

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]