Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

ABD: “FETÖ” diye bir terör örgütü yok

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Küresel Terörizm raporu: Hizmet Hareketi terör örgütü değil

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl yayınladığı ‘2019 Terörizm Ülkeler Raporu’nda, Erdoğan rejimini bütün dünyaya kabul ettirmeye çalıştığı Hizmet Hareketi’ne yönelik ‘terör örgütü’ iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

Rapordaki Türkiye ile ilgili kısımda özetle, 15 Temmuz sonrası Türk hükümetinin Fethullah Gülen Hareketini terör örgütü olarak nitelendirdiğini fakat ABD’de böyle bir durumun söz konusu olmadığı aktarıldı. Raporda, “FETÖ ABD’de belirlenmiş bir terör örgütü değildir.” vurgusu yapıldı.

In the aftermath of the July 2016 coup attempt, the Turkish government labeled the movement of self-exiled Fethullah Gulen as the “Fethullah Terrorist Organization” (“FETO”). “FETO” is not a designated terrorist organization in the United States. The government continued to detain and arrest Turkish citizens, as well as foreign citizens resident in Turkey – including U.S. citizens and locally employed staff at the U.S. Mission to Turkey – for alleged “FETO” or terrorism-related links, often on the basis of scant evidence and minimal due process. The government also regularly sought to extradite Turkish citizens resident abroad on terrorism related charges to prosecute them at home for alleged links to “FETO.” The government also continued to dismiss military, security, and civil servants from public office in 2019. Since the 2016 failed coup attempt, the government has dismissed or suspended more than 130,000 civil servants and members of the armed forces from public office, arrested or imprisoned more than 80,000 citizens, and closed more than 1,500 NGOs for alleged “FETO” links.

Raporun ilgili kısmında, Erdoğan hükümetinin hem kendi vatandaşlarını hem de ABD’nin Türkiye’deki misyonlarındaki istihdam edilen personelini, iddia edilen terör örgütü gerekçesiyle tutukladığı ve tutuklamaya devam ettiği ifade edildi. Raporda ayrıca Erdoğan rejiminin yurt dışındaki Türk vatandaşlarını sözde ‘fetö’ iddiasıyla kaçırdığı ve Türkiye’ye getirdiği hatırlatıldı.

Raporda, Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının 2019 yılında da ordudaki ve kamudaki insanları ihraç etmeye devam ettiği aktarıldı. Ayrıca, 2016 sonrası AKP iktidarının 130 binden fazla memuru ve silahlı kuvvetler üyesini ihraç ettiğini ve 80 binden fazla kişiyi de tutuklandığı hatırlatıldı. Bin 500’den fazla sivil toplum kuruluşunun da kapatıldığı anlatıldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]