Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Avrupa’da futbol şöleni bugün başlıyor

Avrupa kıtasından 16 millî takımın katıldığı Euro 2012’de ilk düdük bugün çalacak. Açılış maçında Polonya ile Yunanistan karşılaşacak. Türkiye’deki futbolseverlerin gözü; Alman Milli Takımı’ndaki Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’da olacak. Turnuvada Süper Lig’den de 9 futbolcu boy gösterecek.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası başlıyor. Milli Takım’ımızın olmayışı elbette bizim için ciddi üzüntü kaynağı; ancak ortada değerli bir kupa var ve heyecan duymamak mümkün değil. Yani 16 takımla 24 gün futbolla yatıp, futbolla kalkacağız. Açılış maçı bugün saat 19.00’da Polonya ile Yunanistan arasında oynanacak. 21.45’teki zorlu randevuda ise Rusya ile Çek Cumhuriyeti karşılaşacak. Polonya ve Ukrayna’da, 8 şehrin ev sahipliğini üstleneceği şölen, 1 Temmuz’daki finalle sona erecek.

Türkiye; Alman Milli Takımı’nda oynayan Real Madrid’in yıldızı Mesut Özil ve Borussia Dortmund’un genç yeteneği İlkay Gündoğan’la teselli bulacak. Euro 2012’de FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır da düdük çalacak. Tarihî başarıyla 12 Avrupalı hakemden biri olan Cüneyt Çakır, aynı zamanda 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’nda maç yönetecek ilk hakemimiz unvanını alacak. Finallerde boy gösteren Yunanistan’dan 1, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz ve İsveç’teki 2’şer yıldız, ülkemizde forma giyiyor. Sivok, Quaresma ve Almeida Beşiktaş’ta, Baros ve Elmander Galatasaray’da, Adrian Trabzonspor’da, Grosicki Sivasspor’da, Holmen İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da, Gekas Samsunspor’da ter döküyor. Spikerler onların isimlerini her telaffuz ettiğinde Türkiye’nin de adını kullanacak. Bu oyuncuların başarısı, top koşturdukları kulüp takımlarının taraftarları, teknik heyetleri ve yönetimlerini de mutlu edecek. Avrupa ülkelerinde adrenalin hayli yükseldi. Meydanlara yeni televizyon tekniğiyle donatımlı LCD, LED, plazma dev ekranlarıyla ‘Public Viewing’ organizasyonları kuruldu. Otomobiller süslenirken caddelerde milli takım bayrakları dalgalanıyor. Spor mağazalarındaki formalar ve turnuva toplarına yoğun ilgi var. Esnaflar da vitrinlerini şampiyona ürünlerine göre uyarladı.

SON ŞAMPİYON İSPANYA; C GRUBU’NDA

C Grubu’ndaki son şampiyon İspanya; İtalya, İrlanda ve Hırvatistan’la mücadele edecek. A Grubu’nda ise Polonya, Yunanistan, Rusya ve Çek Cumhuriyeti çekişmesine şahitlik edeceğiz. B Grubu’nda 2010 Dünya Kupası’nın finalisti Hollanda; Danimarka, Almanya ve Portekiz yer alıyor. D Grubu’nda ev sahibi Ukrayna’nın rakipleri İsveç, Fransa ve İngiltere. 16 takım, 4’lü gruplara bölünecek ve gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar çeyrek final vizesini alacak. Grup mücadeleleri 8-19, çeyrek finaller 21-24, yarı finaller 27-28 Haziran’da yapılacak. Final, 1 Temmuz’da, Kiev’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Şampiyonluğu kazanan, 2013’te Brezilya’da düzenlenecek FIFA Konfederasyon Kupası’na doğrudan katılma hakkını elde edecek. Müsabakalar TSİ 19.00 ve 21.45’te oynanacak. Yani futbolcular sıcaktan kırılmayacak. Maçlar TRT 1, TRT 3, TRT HD’den yayınlanacak. Özetle; futbolseverlerin 4 yılda bir yaşadıkları Avrupa Futbol Şampiyonası bayramı başlıyor. Haydi ekran başına…

Wayne Rooney: Şampiyon olabiliriz

İngilizlerin forveti Wayne Rooney, takımının Euro 2012’de yolun sonuna kadar gidebileceğine inanıyor. 26 yaşındaki yıldız, eleme grubu maçlarında Karadağlı Miodrag Dzukovic’e tekme attığı için turnuvanın ilk iki maçında forma giyemeyecek. Ancak Manchester United’lı krampon, Hodgson’la bu yaz başarılı olacaklarını düşünüyor. Rooney, “Bence bu turnuvada şampiyon olabiliriz. Son iki turnuva bizim için hayal kırıklıklarıyla geçti. Ama artık işleri yoluna koyma zamanı geldi. Takım olarak son yıllara göre daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Evra: Ferdınand’ın çağrılmamasını anlamak çok güç

Fransa Milli Takımı ve Manchester United’ın sol bek oyuncusu Patrice Evra, takım arkadaşı Rio Ferdinand’ın İngiltere Milli Takımı’na seçilmemesine anlam veremediğini söyledi. Ferdinand kararından dolayı şaşkın olduğunu ifade eden Evra, “Gerçekten çok şaşırdım. Ferdinand gibi bir oyuncu milli takıma neden seçilmez anlamadım. O çok güçlü bir oyuncu, neler yaşandı bilmiyorum. Rio bu yüzden dolayı hayal kırıklığına uğramış olabilir. Takıma seçilememesi Fransa Milli Takımı için sevindirici haber.” diye konuştu. Ferdinand’ın, İngiltere Milli Takımı’nda yaşanan ırkçılık olaylarından dolayı kadroya alınmadığı belirtiliyor.

Makaay’a göre; İtalya, İngiltere ve Fransa başarıya ulaşamaz

Hollanda Milli Takımı’nın eski forveti Roy Makaay, Euro 2012’deki favorisinin İspanya olduğunu açıkladı. Fransa, İtalya ve İngiltere’nin herhangi bir sürpriz yapma şansının olmadığını vurgulayan Makaay, “İspanya son dünya ve Avrupa şampiyonu. Bu yüzden açık ara favoriler. Almanya ve Hollanda da Dünya Kupası’ndaki mükemmel performanslarıyla onları takip ediyor. Fransa, İtalya ve İngiltere gibi takımların ise bu üçlüye rakip olacaklarını düşünmüyorum.” dedi. Makkaay, 2006 Dünya Kupası’nı kaçırmış olmanın acısını hâlâ çektiğini de itiraf etti.

Çakır, Ukrayna-İsveç maçını yönetecek

Polonya ve Ukrayna’da yapılacak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görev alacak FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, pazartesi günü Ukrayna-İsveç maçını yönetecek. Çakır’ın yardımcılığını, FIFA kokartlı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlenecek. FIFA kokartlı hakemler Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de kale çizgilerinde görev alacak. Dördüncü hakem olarak ise Polonyalı Marcin Borski görevlendirildi. Cüneyt Çakır, 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalacak ilk Türk hakem olacak.

GÜNÜN PROGRAMI

Polonya-Yunanistan

POLONYA: Szczesny, Glowacki, Perques, Piszczek, Wawrzyniak, Murawski, Dudka, Blaszcykowski, Obraiak, Mierjzejewski, Lewandowski

YUNANİSTAN: Tzorvas, Papastathopoulos, Papadopoulas, Torosidis, Spyropoulos, Katsouranis, Tziolis, Karagounis, Salpigidis, Gekas, Samaras

SAAT: 19.00 STAT: Ulusal Stadyum (Polonya, Varşova)

HAKEM: Carlos Velasco Carballo (İspanya)

YAYIN: TRT 1 canlı anlatım: zaman.com.tr

Rusya-Çek Cumhuriyeti

RUSYA: Akinfeev, Berezutski, Ignasevic, Anyukov, Zhirkov, Denisov, Şirokov, Zyryanov, Dzagoev, Arshavin, Pavlyucenko

ÇEK CUMHURİYETİ: Chech, Hubnik, Sivok, Selassie, Kadlec, Plasil, Jiracek, Rezek, Rosicky, Pilar, Baros

SAAT: 21.45 STAT: Şehir Stadyumu (Polonya, Wroclaw)

HAKEM: Howard Webb (İngiltere) YAYIN: TRT 1 canlı anlatım: zaman.com.tr

VARŞOVA | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]