Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Poroşenko eşiyle, Holodomor anıtını ziyaret etti

Ukrayna’da, 1932-1933 yıllarında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde Stalin’in politikaları neticesinde açlıktan ölen milyonlarca Ukraynalı anıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, eşi Marina Poroşenko ile birlikte başkent Kiev’in merkezindeki Mihailovskiy Meydanı’ndaki Holodomor anıtını ziyaret etti.

Ukrayna’da 1932-33’teki hayatını kaybeden Holodomor kurbanlarını anısına saygı duruşunda bulunarak buğday başaklarından oluşan demet ile mum feneri bıraktı.

Hayatını kaybedenler anısına mum yakan Poroşenko eşi Marina ile saygı duruşu anında diz çöktü.

Bugün, Holodomor kurbanları Anma Günü, münasebetiyle Holodomor Müzesi’nde ve Ukrayna Holodomor Kurbanları Anıtı’nın yanı sıra ülke genelinde saat 16.00’da bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve mum yakıldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraf: Mykhailo Markiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]