Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Poroşenko ile Vejonis’in ortak basın toplantısı: Letonya, AB ve NATO yolunda Ukrayna’yı destekliyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis Kiev'de bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e resmi ziyarette bulunan Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis ile bir araya geldi.

Poroşenko, Vejonis’i Mariyinskiy Sarayı’nda karşıladı. Poroşenko ile Vejonis’in baş başa görüştü.

UKRAYNA’NIN AVRUPA-ATLANTİK ENTEGRASYONU KONULARI ELE ALINDI

Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında Poroşenko, Letonya ile hemen hemen tüm konularda ortak bir yaklaşıma sahip olduklarını söyledi.

Poroşenko, “Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonundaki destek için Letonya’nın AB ve NATO’nun kapılarını Ukrayna’ya açık tutması net bir şekilde görmekten çok müteşekkiriz.” dedi.

Ukrayna’yı AB ve NATO yolunda desteklediklerini ifade eden Vejonis de, “Ülkemizin mükemmel ikili ilişkilere sahip olduğunu belirtmekten memnuniyet duyuyorum. Çok yapıcı bir siyasi diyalog yürütüyoruz, birçok alanda işbirliği yapıyoruz. Letonya, Avrupa Birliği ve NATO yolundaki Ukrayna’yı destekliyor ve destekleyecek. Sizi bekliyoruz” diye konuştu.

Letonya Cumhurbaşkanı, “Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması ve vize muafiyetinin sadece ikili ilişkileri değil, aynı zamanda Avrupa’daki diğer Ukrayna dostları ile ilişkileri geliştirmek ve derinleştirmek için çok güçlü araçlar olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraf: Mikhail Palinchak ve Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]