Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna: Türk Akımı’nın ikinci kolunu engellemek için elimizden geleni yapmalıyız

Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Leonid Unigovskiy, Ukrayna'da yayın yapan Kanal 24'e konuştu.

Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Leonid Unigovskiy, Türk Akımı’nın tamamlanmasından sonra Ukrayna üzerinden yapılacak doğalgaz sevkiyatının yılda 12-13 milyar metreküp azalacağını söyledi.

Unigovskiy, Ukrayna’nın projenin ikinci kolunun inşasının engellenmesi için elinden geleni yapması gerektiğini kaydetti.

Ukrayna’da yayın yapan Kanal 24’e konuşan Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Leonid Unigovskiy, “Ukrayna’nın Türk Akımı’nın ikinci hattının inşasının başlatılmaması için elinden geleni yapması gerek. Zira böyle bir durumda Ukrayna üzerinden Avrupa’ya yapılacak gaz sevkiyatı daha da azalacak” dedi.

Projenin Ukrayna üzerinden sevkiyatı yılda 12-13 milyar metreküp azaltacağını belirten Unigovskiy Kiev’in Avrupa ülkelerini kendi gaz sevkiyat sistemlerine çekmesi gerektiğini ifade etti.

Unigovskiy’e göre, Kiev öncelikle her yıl Ukrayna’dan 23 milyar metreküp gaz alan İtalya’yı yanına çekmeli.

‘500 MİLYON DOLAR KAYBEDERİZ’

Sevkiyatın azalmasıyla yılda 500 milyon dolar kayıp yaşayacaklarını kaydeden Unigovskiy “Sevkiyat hacmini 70-90 milyar metreküpte tutma şansımız az. Eğer yabancı partnerlerimizle sorunu çözersek 40-60 milyarda tutulabilir” dedi.

Türk Akımı’nın denizden geçen kısmının tamamlanmasına yönelik tören dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

Proje ile yılda 900 milyar metreküpten fazla gaz sevkiyatı yapılması planlanıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]