Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

TIR’lar Türkiye’ye boş dönüyor yük bulamıyor

Derinleşen ekonomik kriz ve ithalata getirilen ek vergiler nedeniyle ihracat yapan araçların boş dönüşleri iki katına çıktı.

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’den, dolu çıkan 40 bin araç ülkeye geri eli boş döndü. Özellikle Batı Avrupa’ya mal götürüp boş dönen araç sayısının yüzde 260 oranının arttığı bildirildi.

Ekonomide yüksek enflasyon-yüksek faiz-yüksek döviz sarmalında derinleşen kriz ve ithalata getirilen ek vergiler, Avrupa’ya yapılan ticareti de olumsuz etkiledi.

Dünya’nın haberine göre; geçen yılın ilk 10 ayında 40 bin araç ülkeye eli boş dönerken, 2018’de bu sayı 70 bine çıktı. Batı Avrupa’dan boş dönen araç sayısındaki artış ise yüzde 260 oranına tırmandı.

Irak ve Suriye’den boş dönen araçların sayısı 45 bini bulurken, Azerbaycan ve Gürcistan’dan 12 bin, Avrupa’dan 6 bin 700, İran’dan bin 700, Rusya’dan da 400 araç boş dönüş yaptı.

Verilerle ilgili açıklama yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği, “İhracat yükünü taşıyan fakat dönüşte yük bulamayan Türk nakliyeciler büyük zararlarla boş dönmek zorunda kalıyor ve bu sebeple de zor günler geçiriyor. Bu durum ihracat navlunlarında (taşıyıcı tarafından, taşınacak yük için istenen ücret) zorunlu artışa neden olurken, ithalat yönünde de zararına taşıma yapılmasına sebebiyet veriyor” dedi.

Öte yandan Rusya’dan Türkiye’ye gelmek için yola çıkan nakliye tırları Rusya sınırından Gürcistan’a girdikten 10 kilometre sonra eski adı ile Kazbegi yeni adı ile ise ‘Stepantsminda’ bölgesinde yakalandıkları kar nedeniyle ilerlemeyerek mahsur kaldı. Çok sayıda vatandaş ıssız bölgede mağdur oldu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]