Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Poroşenko: Yanukoviç ve beraberindekilerin çaldığı 44 milyar grivnayı geri aldık

Çalan çaldığıyla kalmayacak!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülke yönetiminde bulunduğu döneminde yaptığı yolsuzluklar ve ülkeyi iç savaşa sürükledikten sonra Rusya kaçan Viktor Yanukoviç’in çaldığı paraların geri bütçeye kazandırıldığını söyledi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen Bölgesel Kalkınma Konseyi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko’nun gayretleriyle Yanukoviç ve beraberindekilerin çaldığı 44 milyar grivanın (1 milyar 629 milyon 629 bin dolar) bütçeye geri kazandırıldığını söyledi.

www.UkraynaHaber.com

Yanukoviç’ten geri alınan paralarla, ordu için modern silahlar satın aldıklarını ve önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Poroşenko, 513 poliklinik, sözleşmeli askerler için 184 pansiyonun inşa edildiği bilgisini verdi.

Bölgesel kalkınmaya önem verdiklerini ifade eden Poroşenko, köy okullarına hızlı internet bağlanacağını, köy okullarının modernleştirileceğini ve yeni okul otobüslerini satın alacaklarını ifade etti.

100 MİLYAR DOLARLIK YOLSUZLUK…
Yanukoviç, iktidarda olduğu dönemde 100 milyar dolarlık yolsuzluk yapmıştı. Rusya’ya kaçarken kamyonlarla 32 milyar dolar değerinde nakit para ve altını beraberinde götürdüğü tahmin ediliyor.

Ukrayna’da hakkında birçok dava açılan ve İnterpol tarafından aranan Viktor Yanukoviç, 22 Şubat 2014 tarihinde Kiev’den kaçmıştı ve şimdi Rusya’da ikamet ediyor.

Ukrayna Parlamentosu’nun aldığı karar ile devrik Yanukoviç’in yaşam boyu geçerli olan cumhurbaşkanı unvanını dahi iptal edilmişti.

Ukrayna’da Viktor Yanukoviç’in aleyhine açılan yolsuzluk davalar devam ediyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]