Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
SağlıkVideo

[VİDEO] İşte mecliste gergin anlar ve Dr. Ali Şeker’in tarihi konuşması

Dr. Ali Şeker: Bu kanun tasarısı, yeni açlıklar ve sefaletlere sebep olacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen doktor ve sağlık çalışanlarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel kurumlarda çalışmasını engelleyen kanun tasarısı Meclis Sağlık Komisyonu’nda müzakere ediliyor.

Hekimleri açlığa mahkum edecek 5. Madde ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker’in konuşması sosyal medyada gündem oldu.

Mahkeme kararı olmadan insanların mahkûm edildiğini vurgulayan CHP’li Ali Şeker, “Bu kanun tasarısı, yeni açlıklar ve sefaletlere sebep olacak. Bu insani olmayan maddeleri konuşmanın hiçbir anlamı yok. KHK ile ihraç edilen doktorları cezalandırmıyorsunuz. O doktorların hastalarını cezalandırıyorsunuz.” tepkisini gösterdi.

Şeker: “Mahkeme kararı olmadan insanlar mahkum edilemez.. IŞID çetelerin doktorlarına iş verip kendi doktorlarımıza işkence yapma hakkımız var mı? Teflon gibi (AKP) hiçbir şey yapışmıyor.. Doktorların yurt dışına çıkışını engellemek pasaport tahdidi konuldu…” dedi.

İşte o tarihi konuşma:

 

Sosyal medyada mağdurlar: “Dr. Ali Şeker’in meslektaşları için kurduğu cümlelerin KHK ile işinden aşından olan; askerler, mühendisler, öğretmenler, hakimler, polisler için de geçerlidir. Yüz binlerce insan mağdur edildi.” yorumlarında bulundu.

Yavuz Ömer Yılmaz – Ankara

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]