Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

[BELGE] 5 bin 600 dolarını kaptıran Ukraynalı kadın parası için Türkiye’ye gitti

Ukraynalı kadını "çocuğum hasta" diye dolandırdılar

Ukrayna’nın başkenti Kiev şehrinde yaşayan Margarita Şapran sosyal medya üzerinde tanıştığı ve Bursa’da yaşayan S.T. isimli adam tarafından ‘hastam var’ denilerek dolandırıldığı iddiasıyla Türkiye’ye şikayetçi olmaya gitti.

İddiaya göre S.T. bir süre sosyal medya üzerinden yazışan Şapran’a çocuklarının ve babasının hasta olduğunu fakat bakacak durumu olmadığını söyledi. S.T’ye güvendiğini ileri süren Şapran uluslar arası bankacılık yoluyla S.T’ye para gönderdiğini söyledi. Daha sonra S.T’nin daveti üzerine Bursa’ya gelen ve burada S.T. tarafından hem hakarete uğradığını, hem de paralarının gasp edildiğini iddia eden Şapran Ukrayna ile Bursa arasından hukuk mücadelesi için mekik dokuyor.

Şapran polise verdiği ifadesinde; S.T’ye güvendiğini, ona yardım etmek için para gönderdiğini ama güveninin kötüye kullanıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Türkiye’de olduğu sırada S.T. tarafından ‘polise gidersen seni öldürürüm, sen yabancı uyruklusun kimse sana inanmaz ama sonun benim elimden olur’ dediğini iddia eden Şapran toplamda 5 bin 600 dolar parasını kaptırdığını söyleyerek bu parayı geri almak istediğini ifade etti.


Polis ifadesinin ardından Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nda da şikayetçi olan Şapran, ‘Bursa’da yaşayan bir adam bana “çocuklarım hasta, karım hasta, kız arkadaşım hasta” diyerek para istedi. Ben de yardım etmek için para gönderdim. Daha sonra Bursa’ya geldim, beni almaya geldi, beni bir aparta yerleştirdi. Benden paralarımı alarak “yaşama, geber” dedi. Çok küfür etti. Ben polise gidip şikayetçi oldum. Beni çok rezil etti, çok üzgünüm. Benim kocam da oğlum da Türk, ben Türk vatandaşlarının yabancı bir bayana böyle bir şey yaptıkları için çok üzüldüm. Benim tek amacım yardımcı olmaktı. Ama adam çok yalancı, kimse hasta değil beni kandırdı” ifadelerini kullandı.

Şapran, Bursa’ya 2 kere geldiğini her gelişinde de bu adam tarafından karşılandığını belirterek, “İlk geldiğimde 3 gün sonra geri döndüm. Daha sonra uzun bir süre S.T. ile görüşmedim. Fakat S.T mesaj atarak ‘ben ölüyorum, ciğerim su topladı, beni kurtar’ dedi. Bunun üzerine S.T’nin doğru mu yoksa yalan mı söylediğini görmek için yeniden Bursa’ya geldim. S.T. tekrar hakaret ederek paramı aldı ve beni sokakta bıraktı. Kendisinden şikayetçiyim. Bu davanın peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

Ukrayna ile Bursa arasında mekik dokuyan kadın başka insanların da aynı tuzağa düşmemesi için mücadele edeceğini aktardı.

Kaynak: BursadaBugun

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]