Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Meriç: Hoşgörü bizim genimizde var

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç; “Türkiye’yi görüp de Türkiye aleyhinde konuşan Ukraynalı görmedim” dedi.

Büyükelçi Meriç, Türkiye’yi görmeyen birçok kişinin Türkiye hakkında fesli adamlar, Alaattin’in lambası ve uçan halılar gibi yanlış görüşlere sahip olduğunu belirtti.

Bu imajın ancak Türkiye’nin gezdirilmesi ile düzeleceğini belirten Meriç sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu görev herkese düşüyor. Herkes kendi çapında bunu yapması lazım, öğretmenin, işadamının, öğrencinin tanıtım misyonu var. Türkiye nedir? Türk kültürü nedir? Tarihimiz nasıldır? Bunları anlatmamız gerekiyor. Tarihte fetihlerle medeniyet yapmış gibi imaj var bu da doğru değil. Ecdadımız çok hoşgörülü idi orta çağ şartları içerisinde milletlerin, Osmanlı içerisinde yaşamayı tercih etmesi toplumumuz hoşgörü temeli üzerinde şekillendiğinin bir göstergesi. Bunu ortaya çıkartmamız lazım. Yunus Emre, Rumi, Pir Sultan Abdal hoşgörünün sağlam felsefi temeller atmış. Hoşgörü bizim genimizde var, bunların anlatmamız lazım..”

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]