Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

1914 Sarıkamış değil, 2018 Tunceli: 2 asker donarak şehit oldu

Sosyal medyada #Donuyoruz gündem oldu...

Tunceli’nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla kırsalında Jandarma Özel Harekât (JÖH) timlerinin bulunduğu yüksek rakımlı tepede, etkili olan soğuk hava ve kar yağışı sonucu bir askerin donarak şehit olduğu öğrenildi.

Bir diğerinin de hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Askerlerin donarak şehit olduğu haberi Türkiye’yi yasa boğdu.

VALİLİK ASKERLERİN DONARAK CAN VERDİĞİNİ TEYİT ETTİ

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında olumsuz hava şartları sebebiyle 2 askerin soğuk havadan etkilendiği belirtildi.

Hava şartlarının düzelmesiyle JÖH timlerinin bulunduğu tepeye helikopter gönderildiği ve 2 askerin Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirildiği, ancak bir askerin kurtarılamayıp şehit olduğu ifade edildi.

İKİNCİ AÇIKLAMA İLE GELEN İKİNCİ ŞEHİT HABERİ

Valilik’ten yapılan ikinci açıklamada şehit sayısının ikiye yükseldiği duyurularak, “Hastaneye kaldırılan diğer jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur.” bilgisi paylaşıldı.

Tunceli’den gelen acı haber 1. Dünya Savaşı’nda 1914 yılında Sarıkamış Harekâtı esnasında “kar çölü” denilen Allahüekber Dağları’nda donarak can veren 90 bine yakın askeri hatırlattı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]