Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da çifte vatandaşlık yasal olacak

Ukrayna çifte vatandaşlığı yasallaştıracak

Ukrayna Milletvekilleri, çifte vatandaşlığa izin verecek Ukrayna mevzuatında değişiklik yapmayı teklif etti.

“Ukrayna Vatandaşları İçin Yabancı Vatandaşlığın (Vatandaşlığın) Yasal Hükümlerine İlişkin Bazı Ukrayna Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” yasa taslağı Ukrayna Parlamentosunda 4640 sayı ile kayda alındı.

“Vatandaşlık Yasası” tasarısında, Ukrayna vatandaşlarına Ukrayna vatandaşlığını kaybetmeden yabancı bir devletin vatandaşlığı (vatandaşlığı) alma hakkı sağlanıyor.

Önerilen değişiklikler, yabancıların ülkelerinin vatandaşlığından vazgeçmeden Ukrayna vatandaşlığı almalarına da izin veriyor.

Tasarıyı parlamentoya iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi milletvekilleri; Oleg Dunda, Aleksander Aliksiyçuk, Dmitriy Mikişa sundu.

DAHA ÖNCE DE SUNULDU

Öte yandan Ukrayna Devlet Göç Servisi Başkanı Maksım Sokolyuk, çifte vatandaşlığa ilişkin ilk adımın atıldığını ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin, 17 Aralık 2019’da parlamentoya, “Ukrayna Vatandaşlığına İlişkin Bazı Yasalarda Değişikliklerin Yapılmasına Dair” başlıklı yasa tasarısını sunduğunu aktardı.

Ukrayna’nın nüfusunu kaybettiği ve ilk önce etnik Ukraynalılara, Ukrayna’ya taşınma fırsatının tanınması gerektiğini söyleyen Sokolyuk, “Nüfusu kaybediyoruz. Bu yüzden bazı göçmenlere, ‘Ukrayna’ya gelin.’ teklifini etmeliyiz… Ancak ‘Gelin!’ demek yetersiz. Bunu teşvik eden bir ekonomik programa ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Devlet Göç Servisi Başkanı, tek vatandaşlıkla ilgili anayasal normun yine yürürlükte kalacağını ve Ukrayna’nın çifte vatandaşlığa sahip kişileri sadece Ukrayna vatandaşı olarak göreceğini belirtti.

Konstantin Konevets – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]