Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Polis, Hizmet Hareketi mensuplarını tehdit edenlerin evlerini bastı

Darbe girişimi sonrasında sosyal medyada Hizmet Hareketi mensuplarını hedef gösterenlerin evleri polis tarafından basıldı. Sosyal medyada da tepkilerini dile getiren Türkiye kökenli, 28 yaşındaki Kenan Aydoğan’ın evi, ‘nefret yayma ve şiddet’ suçlamasıyla basıldı.

Aydoğan, bir arkadaşının, darbe girişiminin ardından Hizmet Hareketi mensupları hakkında olumsuz, paylaşımlarda bulunduğunu kendisinin da yorum yazdığını kaydeden Aydoğan, “Kesinlikle bir yere saldırma yoktu. Zaten darbe girişimi gecesi işten 03.00 civarında çıktım. Saldırma falan yok” dedi.

Ancak paylaşımlardan bir gün sonra eve polislerin geldiğini kaydeden Aydoğan, “Ben bu Belçika’nın polislerini anlamıyorum. Bir olay olmuştu, polis çağırdık. 1 saat 47 dakika polisi bekledik ancak böyle bir olayda 6 polis arabası geliyor” diye konuştu.

DAVET EDEBİLİRLERDİ
Belçika’da ifade verme daveti gönderilmesi uygulaması olduğunu belirten Aydoğan, bunun yerine evinin polislerle basılmasına anlam veremediğini kaydetti. Himzet mensupları tehdit eden ve saldırmayı planlayan Aydoğan, “Altı polis arabası ne demek! Biz bir yere saldırmadık ki.” değerlendirmesini yaptı.

Aydoğan, “28 yıldır burada yaşıyorum, burada doğdum büyüdüm. Bir kere olsun bu PKK terör örgütü üyesinin evinin otomatik silahlarla basıldığını görmedim.” dedi.

Belçika’da yaşayan Hasan Sarıgöz’ün evi de Hizmet Hareketi mensupları hakkındaki olumsuz paylaşımları yüzünden üç gün içinde iki kez basılmıştı.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Türkiye’deki darbe girişimi nedeniyle Hizmet Hareketi mensuplarına karşı tehdit ve iftira gibi davranışlarda bulunanlara karşı tedbirler alıyor. Erdoğan’ın darbe girişimi suçunu sözlü olarak ABD’de bulunan Fethullah Gülen Hocaefendi’ye atmasına rağmen Hocaefendi’nin bizzat talimat verdiğine ilişkin ortaya “işkence altında alınan ifadeler” haricinde bir delil koyamadı.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]