Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

“Türkiye’ye 75 milyar dolarlık IMF borcu lazım; alınırsa rekor olur”

Yeniden IMF kapısı mı?

Avustralya merkezli Macquarie Bank’ın stratejistleri, Türkiye’nin ekonomik sıkıntıdan kurtulabilmek için 75 milyar dolarlık kredi paketine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Arjantin, 50 milyar dolarlık IMF kredisiyle tarihinin ‘tek pakette en büyük borçlanması‘nı yapmıştı. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu söylenen 75 milyar dolarlık bir paket, bu rekorun bile yüzde 50 üzerinde.

Cumhuriyet’in Business Insider’dan aktardığı habere göre stratejistler Thierry Wizman ve Gareth Berry, Türkiye için artık faiz artışının yeterli olmadığı, iflasları ve sermaye kaçışını engellemek, borçlarını çevirmek için yüksek krediye ihtiyaç duyulduğu tespitini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan yeni bir faiz artışına izin vermesini beklemediklerini vurgulayan iki uzman, Türkiye’nin 180 milyar dolarlık kısa vadeli dış borcunun yanında 100 milyar dolarlık döviz rezervinin ve 160 milyar dolarlık döviz mevduatının yetersiz olduğunu vurguladı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]