Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç’in Davos temasları bugün başladı

İsviçre’nin Davos-Klosters kayak merkezindeki, Dünya Ekonomik Forumu’na giden devlet başkanları kervanına Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç de katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığında yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in 27-28 Ocak tarihlerinde iki günlük çalışma ziyaretiyle Davos’ta bulunduğu bildirildi.

Bugün Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Avusturya Hükümeti ile birlikte Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma başlıklı oturuma katılacak. Oturumda, katılımcılar Avusturya’dan Orta Asya’ya 10 yıllık yatırım trendleri ele alacak.

28 Ocak’ta Davos’taki “değiştirmeye başlayın” konulu çalışma yemeğinde ise Ukrayna ve Polonya cumhurbaşkanının ortaklaşa düzenleyeceği konferansta, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012)hakkında önde gelen, politikacı ve işadamlarına bilgi verecek.

Yanukoviç yarın “Avrupa’nın enerji geleceği” katılacağı özel bir oturumda ise Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlamak için güvenilir ve rekabetçi enerji kaynakları üzerinde durulacak. Yanukoviç’in bu oturumda Çernobil sorunlarına dikkat çekecek ve nükleer felaketin 25’inci yılı münasebetiyle Nisan ayında Kiev’de düzenlenecek uluslar arası etkinlikleri anlatacak.

Yanukoviç’in zirve sırasında Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislav Komorovski, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, EBRD Başkanı Thomas Mirov da dahil olmak üzere bir dizi ikili görüşmelerde de bulunması bekleniyor.

Öte yandan Davos’ta Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Washington Post ve Wall Street Journal gazetelerinin, BBC TV gibi dünyanın önde gelen medya yayın temsilcileri görüşmesi de planlanıyor.

Bu yılki Davos toplantılarında “Yeni Gerçekler” başlığı altında gerçekleşen piyasalardaki yüksek oynaklık, değişen sosyal davranışlar, devletlerin değişen rolü ve küresel güç dengesindeki değişiklikler konuşuluyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]