Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya IMF’nin Ukrayna’ya kredi vermemesi halinde para vermeye hazır

Global Mali kriz ile birlikte iflasın eşiğinden dönen Ukrayna, düşük faizli Uluslararası Para Fonu (IMF) üçüncü dilimini almak için kapıları zorlamaya devam ediyor. Rusya ise IMF vermezse Ukrayna’ya kredi verebileceğini açıkladı.

Rus Sberbank Başkanı German Gref, “IMF Ukrayna’ya kredi vermezse Rusya para vermeye hazır.Şimdiye kadar Ukrayna tarafından herhangi bir başvuruda bulunmadı ama başvurulması halinde bizler Ukrayna hükümetine yardım etmeye hazırız.” dedi.

IMF heyetinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 25 Ekim – 3 Kasım 2011 arasında yaptığı görüşmeler sonucunda bazı teknik sorunların çözülmesi için görüşmelere bir süre ara verilmesi kararı almıştı.

Daha sonra Sosyal Politikalardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bakanı Sergey Tigipko ve eski Maliye Bakanı Fyodr Yaroşenko ile Washington’da sonuçları açıklanmayan IMF ile bir görüşme daha yaptı.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov ise IMF ile işbirliği programın düzeltilmesini ise Rusya ile gaz sözleşmesi sonrasına ertelemişti.

Geçen hafta yeni atanan Maliye Bakanı Valeriy Horoşkovskiy başkanlığındaki Ukrayna heyeti yeniden Washington’a IMF ile görüşmeler yapmak için gitti ama taraflar bu görüşmede de bir anlaşmaya varmadı.

YUNUS ERDOĞDU |  KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]