Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

BM kürsüsünden MH17’yi hatırlattı: açık bir yara olarak kaldı

Rus yapımı BUK füzesiyle vurulmuştu....

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 2014’te Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı füze ateşi sonucu düşen ve 298 yolcunun hayatını kaybettiği uçak faciasını gündeme getirdi.

Dünya liderlerine Malezya Hava Yolları’na ait MH17 uçağı ile ilgili araştırma çağrısı yapan Rutte, “MH17 ülkem Hollanda ve uçakta vatandaşı olan bütün ülkeler için açık bir yara olarak kaldı.” dedi

Uçağının vurulduğu füzenin kökeni hakkında, 2018 Mayıs ayında BM’ye ve uluslararası mahkemelere kanıtlar sunduğunu hatırlatan Rutte, delillerin roketin Rus ordusunun 53. tugayından Kursk’tan geldiğine işaret ettiğini söyledi. Gerçeğin ortaya çıkması için konunun masaya yatırılması gerektiğini belirten Rutte, “Artık adalet gelmeli.” dedi.

298 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

17 Temmuz 2014’te Amsterdam’dan kalkan 298 yolcu ve mürettebatın bulunduğu MH17 sefer sayılı uçak, Ukrayna’nın doğusunda düşmüştü. 196’sı Hollandalı olan yolcular ile uçuş ekibinden kurtulan olmamıştı. Joint Investigation Team’in (JIT) ve Bağımsız Güvenlik Araştırma Kurulu’nun çalışmaları sonucu, Malezya uçağının Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından Moskova’dan getirilen bir rampadan ateşlenen BUK füzesi ile vurulduğu açıklanmıştı.

Basri Doğan  -Amsterdam

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]