Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Poroşenko, ABD’nin hibe ettiği devriye botlarının teslim törenine katıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne 'İsland' tipi iki adet devriye botu hibe etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve eşi Marina ile birlikte Ukrayna Deniz Kuvvetleri’ne hibe edilen ‘İsland’ tipi iki adet devriye botun devir teslim törenine katıldı.

ABD’nin Maryland eyaletindeki Baltimore kentinde düzenlenen devir teslim töreniyle Ukrayna donanmasına geçti.

Tören ABD’nin Baltimore’daki Sahil Güvenlik merkezinde gerçekleşti. Burada bir konuşma yapan Poroşenko, “Bu gün gerçekleşen hadise Ukrayna ile ABD arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesinde bir başka kilometre taşı. Bugünkü etkinlik açıkça göstermektedir ki, Ukrayna ve ABD arasındaki stratejik ortaklık, canlı ve üretken.” dedi.

www.UkraynaHaber.com

ABD’nin, bir kez daha barış, demokrasi ve bağımsızlık mücadelelerinde insanların özgürlüğü için uluslararası hukuk, destek korunmasına ilişkin güçlü pozisyonunu gösterdiğini ifade edem Poroşenko, “İsland” sınıfı iki geminin Ukrayna ile Amerikan halkı arasındaki deniz ittifak güçlendirilmesinde bir tuğla olacağını vurguladı.

Bu gemilerden memnun olduklarını söyleyen ABD Sahil Güvenlik Koramirali Michael McAllister: “Bu tekneler de Ukrayna Deniz Kuvvetleri elinde iyi hizmetler vereceğine inanıyoruz. Bu gemiler özellikle savunma ve kurtarma operasyonları ile, kaçakçılığını önlemede acil durumlara çok başarılı. Bu gemilerden ayrılmak biraz üzücü, ancak dünya deniz güvenliği için önemli bir araç olmaya devam etmelerinden gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Tören akabinde Poroşenko, Ukrayna’ya teslim edilen yüksek hızlı botlardan birisinde incelemelerde bulundu.

UKRAYNA’DA GÜNDEM OLDU
Sosyal medyada çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesini söyleyen, Poroşenko, Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin, ABD devriye botlarıyla daha güçleneceğini belirtmişti.

Poroşenko, ABD iki devriye botunun, Ukrayna’ya hibe edildiğini, botların Ukrayna’ya nakledilmesi ve seçilen 36 denizcinin eğitim masraflarını Ukrayna tarafının üstleneceğiniz söylemişti.

Ülkesinin savaş halinde olduğuna dikkat çeken Poroşenko, stratejik olarak Karadeniz’e gelecek devriye botlarının teknik özelliklerini açıklayamayacağını ifade etti.

ABD botlarının Ukrayna’ya transferi ve denizcilerinin eğitiminin Ukrayna’ya 10 milyon dolara mal olması bekleniyor.

ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Ukrayna’ya hibe edilen Drummond (WPB-1323) ve Cushing (WPB-1321) adlı gemiler 1998 yılında inşa edildi.

ABD, bu gemilerden daha önce Gürcistan ve Kosta Rika’ya da göndermişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Fotoğraf: Mikhailo Markiv

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]