Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

FOTO GALERİ | Kiev, 51. KEİPA toplantısına ev sahipliği yapıyor, Türk heyetinde kimler var?

KEİPA Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu 51'inci Toplantısı, 26 – 27 Eylül 2018'de, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşiyor.

Ukrayna’nın başkenti Kiev, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu toplantısına ev sahipliği yapıyor.

26-27 Eylül tarihleri arası gerçekleşen programların ilk gününde Ukrayna Parlamentosu’nun Konferans Salonu’nda açılış töreni ve protokol konuşmaları yapıldı. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andriy Parubiy ve KEİPA Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu Başkanı ve KEİPA Bulgaristan delegasyonu Üyesi Krassimir Velçev toplantının açılış töreninde birer konuşma yaptı.

KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev, KEİPA’nın hedeflerine ve gayelerine ulaşılmasındaki daimi ve aktif katılımının teyidi ve tebriki adına Ukrayna Parlamentosu Başkanı Parubiy’e KEİPA Onur Madalyası’nı takdim etti.

Hajiyev, Arnavutluk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı ve KEİPA eski Başkanı Gramoz Ruçi’nin KEİPA Onur Madalyası’nın Ukrayna Parlamentosu Başkanı’na verilmesi kararını 2018 Yılı Haziran Ayında aldıklarını bildirdi.

Komisyon Başkanı Velçev başkanlığını yaptığı toplantıya; Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Türkiye ve Ukrayna delegasyonları katıldı.

Komisyon üyeleri, iki yıllık bir dönem için (Eylül 2018 – Eylül 2020) KEİPA Romanya Delegasyonu Üyesi George Gabriel Visan’ı KEİPA Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak seçti.

Komisyon Başkan Yardımcısı, KEİPA Ermenistan Delegasyonu Vafe Enfiajyan, “KEİ Üye Devletlerindeki Küçük Ölçekli İşletmelerin Kalkındırılması ve Desteklenmesi” konulu Taslak Rapor’u sundu. Komisyon Başkanı Velçev ise aynı husustaki Taslak Tavsiye Kararı’nın sunumunu yaptı.

Komisyon üyeleri, 26 – 28 Kasım 2018 tarihlerinde Erivan’da düzenlenecek olan KEİPA 52. Genel Kurul Oturumu’nun değerlendirmesine sunulacak olan “KEİ Üye Devletlerindeki Küçük Ölçekli İşletmelerin Kalkındırılması ve Desteklenmesi” konulu Taslak Raporu ve 164/2018 Saylı Taslak Tavsiye Kararını görüşmüş ve kabul etti.

Komisyonun 52. Toplantısı, 3 – 4 Nisan 2019 tarihlerinde Moldova’da tertiplenecek olup, gündemin ana konusu “Yeşil Ekonomi, Mavi Kalkınma” olacak.

28 Eylül Cuma günü Türkiye’ye dönmesi beklenen Türk heyetinde; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili ve Erhan Usta, AK Parti Giresun Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Başkanı Cemal Öztürk, AK Parti Samsun Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Üyesi Ahmet Demircan ve CHP Samsun Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Üyesi Kemal Zeybek yer aldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]