Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

AB, Türkiye’ye vereceği 70 milyon euroluk fonu hukuk ve insan hakları ihlalleri nedeniyle iptal ediyor

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’ye için ayrılan 70 milyon euroluk destek fonunu iptal etmeye hazırlanıyor. Kararın gerekçesi, Türkiye’nin hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü ve insan hakları gibi konularda yeterince ilerleme sağlayamaması.

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecine destek için yapılması planlanan 70 milyon euroluk yardımı iptal etmeye hazırlanıyor.

Avrupa Parlamentosu Bütçe Komitesi, bu karara gerekçe olarak Ankara’nın hukukun üstünlüğü ilkesi ve insan hakları konusunda ilerleme kaydedemesini gösterdi.

Komite’den yapılan açıklamada, Türkiye’ye verilmesinden vazgeçilen 70 milyon euronun göç programlarına harcanacağı belirtildi.

ABnin yıllık raporu etkili oldu

Söz konusu meblağ geçen Kasım ayında, “hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü konularında ölçülebilir ve yeterli bir ilerleme sağladığı takdirde teslim edilmek üzere” Türkiye için ayrılmıştı. Ancak Komite, AB tarafından 18 Nisan 2018’de yayımlanan ve Türkiye’nin Birlik’ten “önemli ölçüde uzaklaştığı” sonucu paylaşılan yıllık raporun, bu kriterin karşılanmadığının belgesi olduğunu belirtti.

Rumen parlamenter Siegfried Muresan tarafından sunulan karar taslağı, Avrupa Parlamentosu Bütçe Komitesi’nde 1’e karşı 27 oyla kabul edildi. Dört üye ise çekimser kaldı.

Komite’de onaylanan taslağın Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak 3 Ekim’de yapılması planlanan bu oylamanın daha çok formalite niteliğinde olduğu belirtiliyor.

Kaynak: EP

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]