Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Suriye’de can kaybı 100 bini geçti’

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye’de 2 yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşın en az 100 bin kişinin hayatına mal olduğunu açıkladı.

Rejim ve muhalif kaynaklardan hareketle yapılan hesaplamalara göre ulaştıkları bilanço rakamlarını duyuran örgüt, tespit edilen can kaybı sayısının 100,191 olduğunu, bunların 47.887’sinin rejim, 18.072’sinin ise muhalifler safında olduğunu belirtti. Açıklanan verilere göre hayatını kaybeden savaş mağduru sivil sayısı da 36 binin üzerinde. Örgüt Başkanı Rami Abdurrahman, elde edebildikleri bilgiler ile ortaya koydukları bu bilançonun ülkede 28. ayına giren kanlı savaşın oluşturduğu gerçek tahribatın fotoğrafını çekmekten çok uzak olduğunu vurguladı.

Şiddeti hiç azalmayan savaşın giderek artan bölgesel ve mezhepsel karakteri endişelere sebep olurken dün açıklanan rakamlara dair detaylar da savaşın kimler arasında yaşandığını gözler önüne serdi. Buna göre, rejim tarafındaki ölümlerin 17.311’ini milisler oluşturdu. Bunların ne kadarının Suriyeli olduğu bilinmiyor ancak uzun süredir bölgeden alınan haberlere göre başta İran, Lübnan, Irak olmak üzere diğer ülkelerden buraya gelen Şii savaşçılar da rejim safında dövüşüyor. Rakamlar, 169 Hizbullah militanının da çatışmalarda öldüğünü ortaya koydu. Muhalefet tarafındaki can kayıplarının da 2.518’ini başka ülkelerden Suriye’ye savaşmak için gelmiş kişiler oluşturdu.

Kerry: Savaş daha çok uzayabilir

Öte yandan, resmi bir ziyaret için bulunduğu Kuveyt’te dün bir basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de savaşın çok daha uzayabileceğini söyledi. “Suriye halkı acı çekiyor. Ve uzun, devam eden bir savaş olması ihtimali –ki bu bir ihtimaldir- yalnızca daha pek çok katliamın ve insan hakları ihlallerinin yaşanması anlamına gelmeyecek. Bu aynı zamanda Suriye devletinin tamamen yok olması, ordu ve kurumların ortadan kalkması sonucunu da ortaya çıkarabilir ki bu tam bir mezhepsel çöküşü doğurur” şeklinde konuştu.

ZAMAN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]